|miercuri, octombrie 20, 2021
  • Follow Us!

XPO Logistics extinde flota de vehicule GNL / CNG 

CNG camion

 

XPO Logistics, Inc. a anunțat că a achiziționat 100 de camioane Stralis Natural Power Euro VI de la Iveco.

Aceste camioane folosesc o combinație de GNL și CNG pentru a genera emisii de NOx mai mici decât standardul Euro VI și pentru a reduce zgomotul în zonele dens populate. În declarație, XPO afirmă că prin această investiție își va extinde flota de vehicule alimentate cu gaze naturale GNL / CNG din Franța la 170 de camioane și cu peste 20 de vehicule suplimentare care operează în Marea Britanie, Spania și Portugalia.

Aceste vehicule noi vor fi dedicate rețelei LTL (Lessthantruckload) din Franța, deservind clienții din zonele Greater Lyon și Paris și din regiunile Sud Vest și Nord.

Troy Cooper, președintele XPO Logistics, a declarat: „Investițiile noastre permanente în tehnologii cu combustibil alternativ sunt o parte importantă a strategiei noastre de afaceri sustenabile. XPO va continua să colaboreze cu producătorii de camioane și furnizorii de energie pentru a ne asigura că avem cele mai bune resurse pentru a răspunde cererii clienților noștri ce își doresc soluții prietenoase cu mediul înconjurător. “

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/xpo-logistics-expands-fleet-of-lng-cng-vehicles/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Leave a Response