Un nou punct de alimentare cu gaz natural pentru vehiculele a fost inaugurat la Valencia

vineri, 29 noiembrie 2019

 

Enagás, Scale Gas și Grupul ALZ au inaugurat un nou punct de alimentare cu gaz natural lichefiat (GNL) și gaz natural comprimat (CNG) în stația de service El Oliveral (Riba-roja de Túria, Valencia), în apropierea confluenței autostrăzilor A7 și A3.

Acest nou punct de furnizare a gazelor naturale pentru vehicule face ca această stație de alimentare să fie una dintre primele din Spania care integrează GNL și CNG ca și combustibili alternativi în portofoliul său de servicii. Scale Gas și-a asumat investiția în instalația alimentării cu gaze naturale și va fi responsabilă pentru întreținerea acesteia, în timp ce Grupul ALZ va fi responsabil pentru furnizarea gazelor naturale către utilizatori.

Utilizarea GNL și CNG în transport este esențială pentru îmbunătățirea calității aerului și îndreptarea către o mobilitate mai durabilă. Gazul natural elimină aproape toate particulele contaminante de NOx și SOx. Mai exact, reduce cu 80-90% emisiile de oxizi de azot (NOx) și cu aproximativ 100% emisiile de oxizi de sulf (SOx). În plus, reușește să reducă emisiile de CO2 cu 20-30% în comparație cu combustibilii tradiționali.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/new-natural-gas-supply-point-for-vehicles-inaugurated-in-valencia/

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe