Transportatorul francez Mégevand Frères adaugă 6 camioane și o stație de alimentare cu CNG

miercuri, 27 noiembrie 2019

 

Transportatorul Savoyard, Mégevand Frères, a achiziționat două camioane suplimentare alimentate cu gaz natural comprimat (CNG), mărindu-și astfel parcul de vehicule pe gaz la 6 camioane și a inaugurat o stație de alimentare cu acest gen de combustibil.

Unitățile sunt cele mai recente din gama Iveco Stralis NP și pot transporta 1.052 litri de CNG pentru o călătorie de peste 500 de kilometri, potrivit producătorului.

„Le vom opera în tura dublă, cinci zile din șapte, pentru distribuție regională în Auvergne-Rhône-Alpes și în sud-estul Franței. Prin urmare, nu vom folosi doar stația noastră de service în cadrul Transporturilor Mégevand Frères din Sillingy, ci și cele instalate în regiunile Lyon, Annecy, Valea Arve și sudul Franței, a declarat Frédéric Mégevand, director comercial și operator al companiei de transport.

Flota are acum 6 camioane dintr-un total de 18 unități care utilizează combustibil gazos. „Legislația actuală și anumite restricții ne încurajează să adoptăm acest tip de vehicul”, explică Mégevand, ‚"în timp ce Valea Arve este supusă unui plan de protecție a atmosferei. Aceste două camioane suplimentare ne vor permite să atingem între 35 și 40% din totalul nostru de kilometri folosind vehicule curate."

Compania de transport a câștigat deja trofee, cum ar fi trofeul Obiectiv CO2 de la Agenția Franceză pentru Mediu (ADEME) în 2017 și proiectul Equilibre, care a fost dedicat evaluării gazului pentru vehicule în transportul mărfurilor.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/transportista-frances-suma-6-camiones-y-una-estacion-de-gnc-2/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe