Sparle si soparle, 28.11.2019

miercuri, 27 noiembrie 2019
  • Din cauza unor probleme de sănătate, actualul primar din Berbești, liberalul Vintilă Chelcea, nu va mai candida pentru încă un mandat la alegerile locale din 2020 și deja se antrenează pe margine pentru a ocupa respectiva funcție însuși Milorad Cumpănășoiu, consilier local de la PNL și fost director controversat al Direcției Miniere Berbești. De fapt, ipochimenul de Milorad a fost cel care a condus „din umbră” Primăra Berbești în tot acest timp, bietul Chelcea fiind un simplu executant. Se aude că Milorad Cumpănășoiu a furat deja startul campaniei electorale și s-a apucat să împartă... calculatoare și laptopuri pe la mai mulți oameni din localitate, dar, având în vedere imaginea proastă pe care o are, nu va obține multe voturi la scrutinul local de anul viitor.

 

  • Deputatul Buican, nemuritorul președinte al PNL Vâlcea, a apelat din nou la... primarul Mircia Gutău pentru a primi o autorizație de construire prin Râmnicu Vâlcea. Primarul i-a eliberat autorizația nr. 1138/2019, având ca beneficiar Cristian Buican pentru „Construire balcoane cu închidere, modificări interioare nestructurale - cu anexă strada Gib Mihăescu nr. 17 Bl. A... Sc.... Et. P Ap....”. Dacă Poliția și Inspecția în Construcții ar fi instituții independente, ar trebui să verifice dacă numitul de Buican respectă prevederile autorizației de construire. În vara acestui an, în mod dubios, Consiliul Local a aprobat documentaţia de urbanism „PUD - Construire pensiune cu regim de înălţime S+P+1E, foişor, împrejmuire şi amplasare firmă luminoasă strada Câmpului 18 A, Râmnicu Vâlcea”, beneficiar SC Lovagro SRL. Firma respectivă aparține chiar lui Buican, dar punem întrebarea, de unde are „ciobanul” suma de 300.000 euro pentru construirea pensiunii, în condițiile în care anul trecut abia a câștigat în total 30.000 euro de la Camera Deputaților și tot în 2018 și-a cumpărat un apartament în Râmnicu Vâlcea?

 

  • Zilele trecute, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Marinela Ghiță, funcționar public în cadrul Direcției de Protecție Socială Râmnicu Vâlcea. Astfel, în perioada 1 ianuarie 2014 - 30 octombrie 2016, aceasta a deținut și exercitat simultan funcția publică de consilier în cadrul Direcției de Protecție Socială Râmnicu Vâlcea și calitatea de expert contabil judiciar în cadrul Biroului Local de Expertize Judiciare Tehnice și Contabile de pe lângă Tribunalul Vâlcea, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe