Sparle si soparle, 21.11.2019

joi, 21 noiembrie 2019
  • De mai multe zile încoace, peste 20 de muncitori lucrează „la foc automat” pentru realizarea sensului giratoriu din fața Școlii generale nr. 5 din Râmnicu Vâlcea, dinspre partea spre oraș a pasajului „Tudor Vladimirescu”. Execuția sensului giratoriu este extrem de necesară în acel punct, deoarece va fluidiza circulația auto de și înspre pasaj, lucru care se va vedea mai bine odată cu inaugurarea bretetelor de legătură de la pasaj. Este de aceea extrem de important ca lucrarea să fie finalizată în maxim 10 zile, pentru a se corela cu deschiderea bretelelor, programată a se petrece în data de 29 noiembrie.

 

  • Gheorghe Poenaru, șeful Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea, a câștigat anul trecut circa 1 miliard de lei vechi, în timp ce soția lui (care lucrează în aceeași instituție) a ridicat 1,7 miliarde de lei vechi, din care, cea mai mare parte, de la firma I.I. Poenaru Cristina Gabriela, conform declarației de avere. Familia Poenaru mai deține la bănci depozite în sumă de 3 miliarde de lei vechi, patru terenuri (unul în Râmnicu Vâlcea și trei în Golești), o vilă și un apartament în Râmnicu Vâlcea, plus o casă în Golești. Anul trecut, Gheorghe Poenaru a acordat împrumuturi în nume personal către Eugen Claudiu Drăghici în sume de 10.000 euro și 5.000 de dolari.

 

  • Unele probleme au fost descoperite de Curtea de Conturi la SC Piețe Prest SA. Societatea a efectuat în anul 2017 cheltuieli materiale, salariale și indirecte în valoare totală de 400 milioane de lei vechi pentru organizarea și supravegherea modului de desfășurare a muncii în folosul comunității fără a recupera aceste cheltuieli din bugetul local al Municipiului Rm. Vâlcea. Pentru lucrările executate de persoanele adulte din familiile beneficiare de ajutor social care trebuie sa presteze zile de muncă în folosul comunității în conformitate cu Legea 416/2001 privind venitul minim garantat, SC Piețe Prest SA nu a întocmit în anul 2017 situații de lucrări. Societatea a calculat, înregistrat și plătit în mod eronat redevența datorată primăriei prin aplicarea cotei de 2% asupra veniturilor realizate, și nu așa cum prevede contractul de delegare nr. 28077/20.09.2010 prin aplicarea cotei de 2% asupra veniturilor încasate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe