Sparle si soparle, 04.11.2019

duminică, 3 noiembrie 2019
  • În atenția Agenției Naționale de Integritate! Semnalăm un posibil conflict de interese în cazul consilierului local Fănel Lețu, cel care a votat în ședința Consiliului Local defășurată în data de 31 octombrie în favoarea unui proiect de hotărâre vizând contractarea de către SC Piețe Prest SA a unui credit bancar de 10 miliarde de lei vechi, în condițiile în care este... angajat la societatea în cauză și de unde a încasat anul trecut suma de 300 milioane de lei vechi din poziția de șef serviciu. Creditul bancar contractat de SC Piețe Prest SA este tocmai pentru achitarea cheltuielilor curente ale societății, deci inclusiv pentru plata salariilor angajaților. Din declarația de avere, mai aflăm că Fănel Lețu a mai ridicat în 2018 suma de 120 milioane lei vechi de la Consiliul Local, soția lui a încasat 300 milioane de lei vechi de la Căminul de Bătrâni Râmnicu Vâlcea, iar averea imobiliară cuprinde un apartament în Râmnicu Vâlcea, o casă de locuit și un teren în Mihăești, dar și o casă de vacanță în comuna Moeciu, județul Brașov.

 

  • Luni, 4 noiembrie, vicepreședintele Consiliului Județean, Valer Tudor, va pleca timp de trei zile în orașul Dura din Palestina oarecum ILEGAL, caz care poate fi cercetat mai în detaliu de Curtea de Conturi având în vedere că este vorba de bani de la bugetul CJ. Trei chestiuni ridică mari semne de întrebare: proiectul de hotărâre a fost redactat direct cu numele lui Valer Tudor (fără posibilitatea de a se face propuneri în plenul ședinței), nu este trecută suma exactă care îi este decontată de la buget, iar „înfrățirea” unei localități de oriunde din lume se poate realiza doar cu primăriile din România și nicidecum cu o entitate precum este Consiliul Județean....

 

  • Zilele trecute, inspectorii din cadrul Agenției Naționale de Integritate au descoperit că Daniela Ceaușescu, șefa Serviciului Administrativ din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu”, comuna Mihăești, s-a aflat într-un evident conflict de interese administrativ. Inspectorii ANI au descoperit că în calitate de șef al Serviciului Administrativ a aprobat și semnat, în perioada octombrie 2016 - octombrie 2018, mai multe documente emise de către Centrul Județean de Aparatură Medicală Olt (instituție în cadrul căreia soțul persoanei evaluate deținea calitatea de angajat). Astfel, Daniela Ceaușescu a încălcat dispozițiile art. 70 și 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispozițiile din Legea nr. 95/2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe