Skoda Scala își extinde oferta prin varianta alimentată cu gaze naturale

marți, 12 noiembrie 2019

 

Anul trecut s-a înregistrat sosirea pe piața auto a unui model mult dorit de acei clienți care căutau un produs de dimensiuni compacte, cu abilități dinamice remarcabile și cu un preț accesibil. Rezultatul a fost Skoda Scala, o mașină care tocmai a anunțat sosirea celei mai ecologice variante dintre toate și care se mândrește cu eticheta ECO a Direcției Generale a Traficului spaniol (DGT).

Aceasta este versiunea G-Tec, alimentată cu gaz natural comprimat (CNG). Vorbim despre o motorizare care completează lista opțiunilor mecanice ale vehiculului ceh, cu un motor de  1,0 litri și trei cilindri, care dezvoltă 90 de cai putere și un cuplu maxim de 160 Nm. Ne confruntăm cu un motor al cărui punct forte va fi economia la prețul carburantului.

Întrucât are trei rezervoare CNG, în capacitate totală de 13,8 kilograme de gaz, Scala oferă o autonomie de 410 kilometri folosind exclusiv acest combustibil, la care se adaugă încă 220 km de la un rezervor mic de benzină de 9 litri. În acest fel, gama totală de autonomie se ridică la 630 de kilometri. Trebuie menționat că trecerea de la un combustibil la altul are loc numai atunci când gazele naturale și-au epuizat total stocul din rezervoare.

Conform spuselor managerului tehnic Skoda, Christian Strube: „Gazele naturale vor juca un rol cheie în oferta motoarelor Skoda în următorii ani pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon (CO2). Motoarele noastre cu gaze naturale sunt din ce în ce mai populare printre clienții noștri datorită emisiilor reduse."

Aceste noi opțiuni mecanice vor fi asociate cu o cutie de viteze manuală în șase trepte, obținând, potrivit producătorului, la circulația cu CNG, o reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu până la 25% în comparație cu utilizarea benzinei. În plus, trebuie menționat că, în ciuda prezenței celor trei rezervoare de gaze naturale, portbagajul oferă un volum de 339 litri. Sosirea la dealeri este așteptată pentru ultimul trimestru al acestui an.

Sursa: https://www.gnvmagazine.com/en/skoda-scala-expande-su-oferta-con-variante-de-gas-natural-2/

 

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe