SCM Ramnicu Vâlcea s-a calificat între cele mai bune 12 echipe din Europa!

duminică, 17 noiembrie 2019

SCM Rm. Vâlcea a pierdut cu 26-23 partida a doua cu Brest Bretagne, în Grupa C a Ligii Campionilor, dar s-a calificat în Main Round după ce și Bietigheim a cedat la Podgorica cu Buducnost, cu scorul de 34-28. Campioanele României și Germaniei au avut același număr de puncte, dar echipa lui Florentin Pera a avut avantajul meciurilor directe.

SCM Rm Vâlcea și-a dorit să rezolve problema calificării în grupele principale pe teren propriu, chiar dacă în propriul fief a venit una dintre cele mai în formă echipe din Europa. În multe momente, campioana României a jucat de la egal la egal cu Brest, dar formația franceză a fost mai eficientă, a greșit mai puțin în atac și a profitat de fluctuațiile gazdelor.

Vâlcea a intrat destul de bine în joc și a reușit să conducă Brest în primele 10 minute. După prima aruncare de la 7 metri ratată de SCM, prin Norgaard, adversara a reușit să preia conducerea, de la 4-5 ajungând la 8-5 (min. 15). Culmea, diferența a fost făcută în inferioritate numerică. Echipa franceză a jucat în mare viteză, jumătate din golurile primei reprize fiind marcate pe contraatac, faza a doua și după repuneri rapide. În a doua jumătate a primei reprize, SCM a reușit să o stopeze mai bine pe Brest la aceste capitole, iar Mireya Gonzalez a fost handbalista de decizie în atacul echipei, golurile ei reușind să țină echipa în joc: 13-14 la pauză.

Și în partea secundă, trupa lui Florentin Pera a început repriza foarte bine, a reușit să revină la conducere, 15-14 și 17-16, dar au revenit problemele din prima parte: erorile! Jocul în valuri al gazdelor a fost taxat prompt de Brest tot pe contraatac, în minutul 43 reușind să stabilească și diferența maximă în joc, de patru goluri: 21-17.

Vâlcencele nu s-au predat și au continuat să muncească din greu pentru a-și atinge obiectivul. Replierea a început să meargă, defensiva a închis culoarele, a venit și siguranșța transmisă din poartă de Yulia Dumanska, iar jocul a fost reaprins: 20-21 (min. 47). La acest scor, campioana României a ratat două momente esențiale pentru a-și pune adversara în dificultate. La primul atac, a pasat greșit, iar la 20-22 a ratat din nou o aruncare de la 7 metri, a treia din meci, de această dată prin Glibko. De atunci, Brest nu a mai lăsat jocul din mână și a câștigat cu 26-23. Vâlcea nu a fost departe de echipa franceză, dar a dat cu piciorul la prea multe șanse.

SCM Rm. Vâlcea – Brest Bretagne 23-26 (13-14)

Batinovic, Ciucă, Dumanska; Adespii, Băcăoanu, Badea, Da Silva, Elghaoui 2, Fernandez 2, Florica 1, Glibko 5, Gonzalez 4, Liscevic 2, Lopez 4, Norgaard 3, Zamfirescu

Toft, Quiniou; Coatanea 5, Foppa 1, Gros 4, Gullden, Kobylinska 3, Lassource 2, Le Hir, Mangue 1, Mauny, Minevskaja, Niakate 3, Pop-Lazic 5, Tissier 1, Toublanc 1

FOTO: SCM Râmnicu Vâlcea – Handbal feminin

Sursa: prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe