SC Chimcomplex SA a avut în primele 9 luni din acest an venituri de 222 milioane euro și un profit operațional de 17,6 milioane euro

duminică, 17 noiembrie 2019

 

Conform unui raport trimestrial, SC Chimcomplex SA Borzești a realizat în primele 9 luni ale acestui an venituri totale de 1,045 miliarde de lei (222 milioane de euro), din care 1,032 miliarde de lei cifră de afaceri și 13,62 milioane de lei venituri financiare. Cheltuielile totale înregistrate au fost de 1,035 miliarde de lei, din care 949,9 milioane de lei cheltuieli de exploatare și 85,87 milioane de lei cheltuieli financiare. La data de 30 septembrie 2019, SC Chimcomplex SA Borzești a înregistrat un profit operațional de 82,37 milioane de lei (17,6 milioane de euro). Pe total activitate rezultatul net a fost de 1 milion de lei. Față de începutul anului se observă că: activele imobilizate scad, pe seama amortizărilor; activele circulante cresc cu 36,9 milioane de lei (creștere la casa și conturi la bănci și investițiile pe termen scurt); datoriile pe termen scurt au scăzut ca urmare a rambursării de credite și împrumuturi și cele pe termen lung cresc ca urmare a creșterii cursului valutar.

În primele 9 luni ale lui 2019, prin funcționarea integrată a activelor SC Chimcomplex SA Borzești de la Sucursala Onești cu cele de la Sucursala Râmnicu Vâlcea, s-au obținut, comparativ cu trimestrul III 2018, următoarele: creșterea cifrei de afaceri cu 819 milioane de lei, respectiv de 4,8 ori mai mare; creșterea rezultatului din exploatare cu 56 milioane de lei, respectiv de 3,1 ori mai mare; creșterea cheltuielilor financiare în trimestrul III 2019, determinată de cheltuielile cu diferențele de curs valutar înregistrate odată cu reactualizarea soldurilor datoriilor în valută, în special a creditelor bancare și de costurile creditelor contractate pentru achiziționarea activelor, a condus la reducerea, atât a rezultatului brut, cât și a rezultatului net înregistrat în primele 9 luni din 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Strict analizând activitatea de exploatare a SC Chimcomplex SA Borzești, rezultatele s-au îmbunătățit la trimestrul III 2019, comparativ cu trimestrul III 2018, rezultatul din exploatare înregistrând o creștere de 3,1 ori.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe