Primăria Râmnicului a acceptat să preia gunoiul din tot judeţul la depozitul oraşului

sâmbătă, 2 noiembrie 2019

Groapa de gunoi de la Feţeni va putea prelua, pentru următorii trei-patru ani, deşeurile din tot judeţul, a declarat, vineri, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, care a precizat că municipalitatea şi-a dat acordul ca firmele care colectează gunoiul din localităţile vâlcene să-l aducă la depozitul oraşului.

'Este un acord de principiu, nu este final. L-am dat în semn de solidaritate, pentru că nu au unde să-l ducă până se va face staţia de la Roeşti. Au spus că în trei ani vor face această staţie şi atunci îşi vor duce gunoiul acolo. Eu sunt sceptic că se va realiza investiţia în trei ani, dar şi în patru ani dacă se va face e bine. Putem să suportăm până atunci tot gunoiul, bineînţeles selectat, la groapa de gunoi de la Feţeni', a spus edilul Râmnicului.

Potrivit acestuia, la groapa de gunoi ecologică de la Feţeni se pot depozita lunar până la 80.000 de tone de gunoi, însă intenţia autorităţilor din municipiu este să construiască în zonă, în colaborare cu Consiliul Judeţean Vâlcea, şi o staţie de sortare mecanică, pentru a fi siguri că la depozit vor ajunge doar deşeurile care nu pot fi valorificate.

'Astăzi am avut o întâlnire cu o firmă de proiectare, renumită în ţară, pentru a proiecta o staţie de sortare mecanică, prima verigă care ne lipseşte în judeţ. Adică, gunoiul pe care-l colectăm de la ghenă să-l ducem mai întâi să-l sortăm şi apoi să-l ducem la groapă, că degeaba avem această groapă de gunoi ecologică, dacă nu avem unde să facem selectarea gunoiului. Eu spun că până în mai, iunie anul viitor vom avea această staţie. Va fi complet închisă şi se va putea face acolo separarea deşeurilor care pot fi valorificate de cele care pot ajunge la groapa de gunoi', a spus Gutău.

În prezent, pentru că nu s-a reuşit demararea proiectului de construire a unui depozit şi a unei staţii de tratare mecano-biologică a deşeurilor la Roeşti, două treimi din localităţile din Vâlcea nu au unde să ducă gunoiul, conducerea Consiliului Judeţean fiind cea care a solicitat Primăriei Râmnicu Vâlcea să le dea voie să-l depoziteze la Feţeni până când va fi deschisă groapa de la Roeşti, informează Agerpres.

Gutau Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe