|miercuri, octombrie 20, 2021
  • Follow Us!

La invitația Teatrului Municipal ARIEL, actorii Anghel Damian și Cristi Martin prezintă publicului vâlcean comedia „Teatru de repertoriu” 

afis 22 noiembrie

Comunicat de presă

Luni, 18 noiembrie 2019

La invitația Teatrului Municipal ARIEL, actorii Anghel Damian

și Cristi Martin prezintă publicului vâlcean comedia „Teatru de repertoriu”

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea prezintă vineri, 22 noiembrie 2019, spectacolul-invitat intitulat „Teatru de repertoriu”, Comedia se va juca la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18:00. Autorul acestei piese de teatru este Eldad Cohen, regia artistică Iftach Jeffrey Ophir și Erez Drigues, iar traducerea este realizată de Maria Alexe.

Scurt sinopsis al spectacolului:
Un tânăr și timid dramaturg este invitat de nevroticul manager al unui teatru de repertoriu, personaj obsedat de Hamlet, să discute despre piesa de debut a tânărului. Numai că întâlnirea se transformă într-o aventură nebunească, în care confuzia comică și momentele aparent absurde se suprapun și cresc intensitatea trăirilor personajelor.
Dramaturgul și directorul teatrului de repertoriu poartă conversații ce par, la început, lipsite de logică, despre tatăl tânărului, mort pe scenă, și mama sa, tot angajată a teatrului, dar nu numai atât, dialog ce-și va dezvălui sensul și esența pe parcurs.
Când arta intră în conflict cu costurile de producție, lucrurile nu sunt niciodată simple. Dar atunci când la asta se adaugă și detalii personale neobișnuite, bucăți vii de trecut și mai mult decât atât, situația se complică și nimic pe pământ nu-l poate pregăti pe tânăr pentru experiența pe care urmează să o aibă alături de straniul personaj care este directorul teatrului.
O experiență care scoate la lumină multe lucruri despre părinții tânărului dramaturg, despre el însuși și creația sa, și care se află la granița fină dintre conștient și subconștient, teatru și viața reală. Și care atinge părți din sufletul fiecăruia, spectatori sau actori.
O premieră absolută în România, spectacolul este o comedie alertă despre lumea nebună dintr-un aparent plictisitor teatru de repertoriu.
Este o montare absolut specială, cu un schimb de replici rapid, ce ironizează moștenirea bogată, dar adesea pompoasă, a atmosferei din unele dintre teatrele consacrate, inclusiv obsesiile pentru clasic, actorii veterani de renume și managementul puternic și adesea grevat de latura financiară.
Veți vedea o montare inedită, lucrată milimetric și matematic, plină de replici inteligente, întoarceri și răsturnări de situație, care se dezvăluie publicului cu fiecare minut, până la finalul complet neașteptat.

Durata spectacolului: 1h și 15 min
Rezervări la număul de telefon 0741287911

Biletele se pot achiziționa de la sediul cinematografului Cinematografului “Geo Saizescu”

(B-dul Tineretului nr. 2A, Râmnicu Vâlcea)

Prețul unui bilet: 20 lei

Pentru mai multe detalii privind activitatea Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, și Cinematografului „Geo Saizescu” ,urmăriți:

http://www.arieltheatre.ro

https://www.facebook.com/teatrul.ariel/

https://www.facebook.com/cinemageosaizescuvl/

Leave a Response