Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a participat la sfințirea primei mănăstiri ortodoxe românești din Portugalia

luni, 18 noiembrie 2019

În data de 17 noiembrie 2019 a avut loc târnosirea primei mănăstiri ortodoxe românești de pe teritoriul Portugaliei.

Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcopul Ortodox Român al Spaniei și Portugaliei, și Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei au slujit Sfânta Liturghie Arhierească în Aldeia de Santa Margarida, localitatea care găzduiește prima mănăstire românească de pe teritoriul Portugaliei.

După sfințirea bisericii și înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie a ținut un cuvânt de învățătură credincioșilor prezenți explicându-le însemnătatea sfințirii unei biserici precum și importanța prezenței noastre în fiecare duminică la biserică.

La sfințirea bisericii a fost prezentă și doamna Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Portugalia, Ioana Bivolaru.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Iosif a oferit în semn de prețuire o diplomă de merit familiei ctitorilor așezământului monahal, Szeker Marius Arsenie, Szeker Loredana, Szeker Noele și Szeker Iarina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe