Despre "curajosii" din mediul online care-l critica pe primarul Mircia Gutau

vineri, 1 noiembrie 2019

NU ŞTIM SĂ CEREM ŞI NU ŞTIM CUI!

Aseară, joi 31 octombrie 2019, am participat la întâlnirea organizată de Primarul Municipiului, Mircia Gutău, cu locuitorii din zona Ostroveni. Am fost pentru prima dată la o astfel de acţiune. Eram foarte curios ce probleme ridică locuitorii din zona unde şi eu locuiesc.
Spre suprinderea mea mai toţi cei care au luat cuvântul au adus în atenţia Autorităţii Locale probleme legate de proprietatea privată, de inundaţii ale locuinţelor private făcute de vecini, de reparaţii la balcoane sau zugrăveli ale apartamentelor private şi de anveloparea blocurilor.
Interesant că problemele acestea erau deja cunoscute de Primărie, punct cu punct, dar care nu intrau în competenţa administraţiei locale. Primăria nu poate interveni în situaţiile ce privesc conflicte între persoane private şi terţi.
Mă aşteptam ca cei prezenţi, şi vă spun sincer că erau foarte mulţi oameni care au venit fără să fie aduşi cu arcanul, să ridice probleme serioase care privesc situaţii cu adevărat importante pentru comunitate şi care sunt în sarcina Primăriei. Nu a fost aşa şi atunci îmi pun întrebarea logică ce vrem de fapt ?
Sunt cetăţeni care se plâng pe această reţea de socializare că Primarul X sau Y nu atrage investitori străini, că trucheză licitaţii (apropo de licitaţii vreau să vă informez că sunt foarte multe licitaţii care nu şi-au găsit ofertanţi din lipsă de forţă de muncă şi vă spun din propria experienţă, Vă dau exemplul lucrării de modernizare a centrului Casa Pinocchio. Licitaţia a fost postată pe SEAP de 2 ori şi nu a venit nici-o firmă să execute lucrarea din lipsă de muncitori). Deci despre ce vorbim aici ? Suntem curajoşi doar în mediul online dar în realitate nu venim cu soluţii la problemele serioase care ne macină în viaţa cotidiană. Atunci de ce vă mai miraţi că majoritatea vor să aleagă pe X sau Y Primar. Pentru că atât vor ei de la Primar.
În final vreau să invit pe toţi cei interesaţi să vadă exact cum decurg astfel de întâlniri şi să ia pulsul la faţa locului Poate aşa vor vedea şi ei REALITATEA din teren şi modul cum o parte din cetăţenii oraşului abordează şi expun problemele Autorităţilor.

Mihai Ghebrea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe