|joi, ianuarie 20, 2022
  • Follow Us!

Constantin Radulescu: MATERNITATEA Ramnicu Valcea va fi renovata cu fonduri europene 

maternitatea

Având în vedere ultimele informații și atacuri la persoană apărute pe canalele de socializare, pe tema Maternității din Râmnicu Vâlcea, pentru corecta informare a opiniei publice, mă văd obligat să fac următoarele precizări:

Da…Maternitatea din județul Vâlcea nu a beneficiat în ultimii 30 de ani de investiții care să o recomande ca unitate medicală de elită.

Mai avem mult de lucru aici, însă ceea ce nu s-a făcut în 30 de ani nu se poate rezolva peste noapte.

Am început, însă, să investim și să modernizăm Maternitatea.

În ultimii 3 ani, Consiliul Județean a investit 5,2 milioane lei pentru achiziționarea de aparatură medicală la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Maternitatea vâlceană fiind secție a acestuia.

Avem, în prezent, în licitație lucrările de consolidare a clădirii, pentru care Consiliul Județean a alocat aproximativ un milion lei.

De asemenea, avem pregătit un proiect de modernizare, reabilitare și dotare a Maternității, inclusiv documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI), proiect pentru care vom solicita finanțare prin POR.

Urmează să investim aici aproximativ 38 milioane lei (circa 8 milioane euro), bani care vor fi folosiți pentru modernizarea întregii clădiri, de la subsol până la acoperiș, pe interior și exterior.

Așadar, lucrăm pentru a rezolva problemele existente și pentru binele vâlcenilor.

Unii vor zice că nu este de ajuns, însă noi îi asigurăm că nu stăm degeaba, iar celor care ne critică, fără justificare, le dorim sănătate și le transmitem că îi vom invita la începerea lucrărilor.

Constantin Radulescu, presedinte Consiliul Judetean Valcea

Leave a Response