Cea mai nordică stație de alimentare cu gaz lichefiat s-a deschis în Suedia, la Östersund

luni, 18 noiembrie 2019

 

Pe 14 noiembrie 2019, Gasum și-a deschis a șasea stație de alimentare cu gaz la Östersund. Noua stație, care acum este cea mai nordică a Suediei, servește atât vehicule grele (HDVs), cât și mașinile de pasageri, oferind soluții de combustibil ecologic: biogaz și gaze naturale. Noua stație este un pas crucial pentru a permite transportului pe distanțe lungi să utilizeze gazul, pe toată distanța din sudul spre nordul Suediei, precum și pentru a răspunde cererii din regiune a celor care folosesc vehicule alimentate cu gaz comprimat. Gasum intenționează să mărească rețeaua nordică a stațiilor de alimentare cu gaze, cu un număr de 50 de stații până la începutul anului 2020.

Prima stație de alimentare cu gaz pentru transportul de lungă durată din Norrland este acum deschisă în Östersund și oferă gaz natural lichefiat (GNL) și biogaz lichefiat (LBG) pentru vehicule grele. Prin extinderea rețelei stațiilor de alimentare în Suedia, Gasum permite transportul alimentat cu gaze naturale pe distanță lungă, din regiunile sudice ale țării spre nord. Pe lângă HDVs-uri, stația servește și autoturisme, vehicule de livrare și autobuze ce funcționează cu gaz comprimat, CNG.

Transportul greu joacă un rol esențial în sistemul de logistică nordică. Cu toate acestea, pe măsură ce volumele de transport cresc, la fel cresc și emisiile produse de sector. Transportul greu reprezintă în prezent până la 30% din emisiile de gaze cu efect de seră din Europa, în ceea ce priveste transportul rutier. Conform noilor standarde de emisii adoptate de UE la începutul acestui an, emisiile de gaze cu efect de seră provenite de la vehiculele grele (HDVs) vor fi reduse cu 30% până în anul 2030. Obiectivul național din Suedia este de a reduce emisiile produse de transportul rutier cu 70% până în 2030 , comparativ cu nivelurile din 2010.

Gazul oferă soluții de combustibil cu emisii reduse pentru transportul greu și ușor

Pentru a atinge obiectivele naționale și internaționale de reducere a emisiilor, în primul rând, emisiile rezultate din transportul greu trebuie sa fie reduse rapid. GNL oferă o soluție competitivă de combustibil pentru reducerea emisiilor imediat, deoarece emisiile sale de gaze cu efect de seră sunt cu peste 20% mai mici decât cele ale motorinei fosile. GNL joacă, de asemenea, un rol important ca facilitator în tranziția la combustibili regenerabili. Aceeași infrastructură de gaz care a fost construită pentru GNL poate fi folosită și pentru LBG, făcând trecerea la LBG ușor și eficient din punct de vedere al costurilor. Cu LBG, emisiile de gaze cu efect de seră pot fi reduse cu până la 85%, comparativ cu combustibilii fosili. Oferta de vehicule pe benzină pentru vehicule grele crește, de asemenea, în segmentul de gaze comprimate, aceeași moleculă de gaz poate fi utilizată eficient în vehicule diferite ...

„Există o cerere din ce în ce mai mare în rândul cumpărătorilor logistici și al companiilor de transport pentru soluții de combustibil ecologic și eficient din punct de vedere al costurilor. Gazul lichefiat îndeplinește aceste cerințe. Deschiderea stației de alimentare de la Östersund, cât și dezvoltarea altor câteva stații viitoare în sudul Suediei înseamnă că, în curând, HDVs-urile vor putea merge în toată Suedia alimentate cu combustibil cu emisii reduse. În plus, deoarece există deja un număr semnificativ de vehicule CNG în regiune și o cerere mare de soluții pentru combustibili cu emisii reduse, această stație este un bun exemplu în care aceeași infrastructură poate deservi diferite segmente de vehicule în transportul regional ”, spune Mikael Antonsson, director Trafic Suedia, Gasum.

În acest moment, Gasum investește în extinderea rețelei sale de stații pentru alimentare cu gaz în regiunile nordice. Până la începutul anilor 2020, compania își propune să creeze o rețea de 50 de noi stații de alimentare cu gaz pentru HDV în Finlanda, Suedia și Norvegia. Pe lângă noua stație din Östersund, stațiile care sunt deja operaționale în Suedia pot fi găsite în Västerås, Norrköping, Örebro, Jönköping și Karlstad.

Sursa: http://cngeurope.com/swedens-northernmost-liquefied-gas-filling-station-opens-in-ostersund/#more-3612

În România, Denisson Energy, firmă membră a grupului Antares, și Asociația Gazului Natural pentru Vehicule NGVA România dezvoltă proiectul CNG România, care vizează implementarea a 9 stații de alimentare a vehiculelor cu gaz natural comprimat (CNG ) de-a lungul coridoarelor pan-europene.

Proiectul, în valoare de 5,2 milioane de EUR, este derulat în cadrul programului CEF al Agenției pentru Inovație și Rețele (INEA) a Comisiei Europene și este cofinanțat de Uniunea Europeană cu 85% din valoarea acestuia.

Detalii despre proiect și stadiile de implementare puteți găsi accesând www.cngromania.eu.

Notă: Responsabilitatea privind această publicație revine integral autorului. Uniunea Europeană nu este responsabilă pentru modul în care sunt utilizate informațiile publicate.

Antares bun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe