|joi, octombrie 28, 2021
  • Follow Us!

Acțiuni dedicate lui Nicolae Balcescu- 167 de ani de la disparitia sa 

Muzeu Nicolae Balcescu copii

  S-au scurs 167 de ani de când, departe pe țara pe care a iubit-o  și a slujit-o până în ultima clipă, trecea în nemurire la vârsta hristică Nicolae Bălcescu, cel despre care Vasile Alecsandri spunea: „în inima lui patriotismul ocupa atâta loc că e de mirare cum de se mai puteau adăposti  în ea şi alte simţiri”:

    Și pentru că aici, la Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” am învățat că „istoria este cea dintâi carte a unei nații”  și oameni de măsura lui Nicolae Bălcescu  „merită să atraga respectul și simpatiile urmașilor”, organizăm la sfârșit de noiembrie, acțiuni prin care îl omagiem pe marele istoric și revoluționar.

     Astăzi, 28 noiembrie, am organizat un concurs școlar de cultura istorica: Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” , factor activ de educatie al tinerei generatii ediția a XI-a. A fost un concurs  gen ”Cine știe câștiga!”  la care au participat 32 de elevi grupați în 16 echipaje de la următoarele instituții de învățământ:   Școala Gimnazială Urși-Stoilești, Școala Gimnazială „Achim Popescu” Păușești-Măglași, Școala Gimnazială Nr. 10 Rm. Vâlcea, Școala Gimnazială Milcoiu, Școala Gimnazială Nr. 5 Rm. Vâlcea, Școala Gimnazială „Take Ionescu” Rm. Vâlcea.

Clasament:

Locul I: Echipajul 1 al Școlii Gimnaziale Nr. 10 Rm. Vâlcea- Ionete Medeea, Rîpă Alexandru, prof. Ciofîcă Maria;

Locul II :Echipajul 2 al Școlii Gimnaziale Nr. 5 Rm. Vâlcea- Alexie Eduard, Craiu Mario, prof. Mihăeș Camelia;

Locul III : Echipajul 1 al Școlii Gimnaziale „Take Ionescu” Rm. Vâlcea: Ștefan Copăceanu, Ștefan Rîpă, prof. Neamțu Aurelia;

    Echipajele clasate pe primele 3 locuri au fost   recompensate cu premii in bani si materiale promotionale.

      Mâine, 29 noiembrie de la ora 10, la sediul instituției vom organiza o slujbă de pomenire în memoria lui Nicolae.

Leave a Response