|marți, septembrie 27, 2022
  • Follow Us!

VERNISAJ la Muzeul Județean Vâlcea – “Regina Maria, artă regală în istoria Branului” (expoziție temporară) 

IMG-20191017-WA0002

VERNISAJ – “Regina Maria, artă regală în istoria Branului” (expoziție temporară)

Cea mai îndrăgită regină a României este omagiată la Muzeul Județen Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea într-un cadru expozițional menit să redea atmosfera din perioada interbelică a castelului Bran, reședință de vară regală și una dintre casele de vis ale suveranei.
Vizitatorii pot admira piese originale care au aparținut reginei Maria, precum obiecte de cult, piese de mobilier, cărți din biblioteca regală, obiecte decorative, fotografii și tablouri.
Expoziția intitulată “Regina Maria, artă regală în istoria Branului” este organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran și cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea.
Cu o contribuție însemnată la participarea României la Primul Război Mondial și la realizarea României Mari, Regina Maria a rămas în conștiința românilor drept „Regina Neamului Românesc”.
Regina Maria primește castelul Bran drept donație de la locuitorii Brașovului în 1920, ca semn de prețuire pentru aportul suveranei la înfăptuirea României Mari. Îl va stăpâni până la moartea sa, în 1938, această perioadă fiind cea mai înfloritoare din istoria castelului.
Vine în România la vârsta de 17 ani, după căsătoria cu prințul Ferdinand, și devine regină în 1914, după moartea Regelui Carol I. Deși englezoaică, va îndrăgi și va iubi până la moarte România, devenind un simbol al iubirii și unității naționale.

Vernisajul expoziției va avea loc Vineri, 18 octombrie 2019, la ora 11.00, la Muzeul de Istorie, etaj, Calea lui Traian, 143.

Leave a Response