VERNISAJ la Muzeul Județean Vâlcea - “Regina Maria, artă regală în istoria Branului” (expoziție temporară)

joi, 17 octombrie 2019

VERNISAJ - “Regina Maria, artă regală în istoria Branului” (expoziție temporară)

Cea mai îndrăgită regină a României este omagiată la Muzeul Județen Aurelian Sacerdoțeanu Vâlcea într-un cadru expozițional menit să redea atmosfera din perioada interbelică a castelului Bran, reședință de vară regală și una dintre casele de vis ale suveranei.
Vizitatorii pot admira piese originale care au aparținut reginei Maria, precum obiecte de cult, piese de mobilier, cărți din biblioteca regală, obiecte decorative, fotografii și tablouri.
Expoziția intitulată “Regina Maria, artă regală în istoria Branului” este organizată în colaborare cu Muzeul Național Bran și cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea.
Cu o contribuție însemnată la participarea României la Primul Război Mondial și la realizarea României Mari, Regina Maria a rămas în conștiința românilor drept „Regina Neamului Românesc”.
Regina Maria primește castelul Bran drept donație de la locuitorii Brașovului în 1920, ca semn de prețuire pentru aportul suveranei la înfăptuirea României Mari. Îl va stăpâni până la moartea sa, în 1938, această perioadă fiind cea mai înfloritoare din istoria castelului.
Vine în România la vârsta de 17 ani, după căsătoria cu prințul Ferdinand, și devine regină în 1914, după moartea Regelui Carol I. Deși englezoaică, va îndrăgi și va iubi până la moarte România, devenind un simbol al iubirii și unității naționale.

Vernisajul expoziției va avea loc Vineri, 18 octombrie 2019, la ora 11.00, la Muzeul de Istorie, etaj, Calea lui Traian, 143.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe