SUTIENUL PENTRU ALĂPTAT

marți, 29 octombrie 2019

 

 

Vei avea un bebeluș? Felicitări! Urmează o perioadă deosebită pentru tine, mai ales dacă este primul tău copil. Cel mai bun start pentru copilul tău este să fie alăptat, lucru care cere din partea ta și a copilului un efort de acomodare, pentru organizarea ritmului vostru de zi cu zi. Un element de îmbrăcăminte important și de mare folos în această perioadă este un sutien pentru alăptat care permite accesul ușor și rapid al bebelușului la sursa de hrană chiar și în împrejurări nu neapărat intime.

Sutienul pentru alăptat trebuie ales spre sfârșitul perioadei de sarcină, în luna a 8-a, când sânii tăi nu vor mai crește prea mult. Cupele sutienului  trebuie să fie cel puțin cu o mărime mai mare decât cupa sutienului purtat la momentul alegerii. Sutienul trebuie să aibă lărgimea confortabilă închis la spate pe poziția cea mai largă, permițând reducerea circumferinței odată cu revenirea corpului după naștere.

 

Cum să alegi sutienul pentru alăptat ca să îți ofere confortul dorit?

Fii atentă ca materialul cupelor să fie cât mai moale de preferat bumbac sau eventual microfibră, să nu existe cusături pe cupă sau dacă există, ele să fie plate, ascunse înspre interior. Deschiderea cupei să fie cât mai largă ca să nu te încurce la alăptare.

Spatele sutienului să fie croit dintr-un material elastic care oferă susținere bună și să fie cât mai lat. Este de recomandat că spatele sutienului să se închidă în mai multe poziții pentru a putea adapta cât mai bine lărgimea.

Bretelele sutienul de alăptat trebuie să fie cât mai late, mai ales la mărimi mari pentru a proteja umerii. Ele trebuie să fie elastice, reglabile și legate de cupa sutienului pentru ca să nu alunece în spate când se desface clema de alăptare.

Sutienul de alăptat ideal și comod nu are armătură. Totuși chiar și în perioada alăptării poți purta și sutien cu armătură cu condiția ca mărimea acestuia să fie bine aleasă. Acesta îți va oferi ținuta de care ai nevoie ocazional la un eveniment: gândește-te la botezul copilului tău!

Gândindu-ne la lenjerie de obicei vizualizăm culori obișnuite alb, negru sau bej. Dacă gusturile tale te îndreaptă spre minimalism, alege una dintre acestea. Dar poți fi curajoasă! Ești tânără: un sutien colorat te poate înveseli; fie cu buline, cu fundițe sau floricele, un model care poate fi în ton și cu husa pernei de alăptat.

Sutienul pentru alăptat nu este doar o chestie de modă sau de moft. Mai ales dacă porți o mărime mai mare la sutien. Sânii tăi plini de lapte sunt mai grei ca deobicei și de aceea au nevoie de un suport sigur pentru a-i proteja. Un sutien pentru alăptat cu o mărime  potrivită poate fi un bun sprijin în păstrarea formelor tale inițiale. Și nu în ultimul rând te va ajuta în evitarea vergeturilor.

Doar după naștere vei realiza că cel mai important lucru este sănătatea copilului tău. Dă un start potrivit sistemului său imunitar alăptându-l. Și pentru ca amândoi să vă simțiți cât mai confortabil fii atentă la toate detaliile.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe