Sparle si soparle, 31.10.2019

miercuri, 30 octombrie 2019
  • Chiar dacă Guvernul lui Ludovic Orban nu a fost votat încă în Parlament, în cadrul Organizației Județene a PNL Vâlcea se „vinde blana ursului din pădure” și se poartă discuții aprinse despre numele... viitorului prefect. Cele mai vehiculate nume pentru a ocupa respectiva poziție sunt ale lui Alexandru Dediu, primarul din Păușești-Măglași (care are și studiile necesare), Ion Bîzîc, fostul primar din Băbeni, dar nici Mircea Nadolu nu s-ar lăsa rugat mult, fiind dispus să se „sacrifice” și să renunțe la traiul liniștit de pensionar.

 

  • Prin sesizarea înregistrată la BEJ Vâlcea sub nr. 38/28.10.2019, primarul din Păușești, Cătălin Avan, a solicitat înlocuirea lui Merlea Mihail, desemnat președintele secției de votare nr. 322, din comuna Păușești, pe motivul că „starea acestuia de sănătate, precum și necunoașterea legislației electorale, întrucât în calitate de organizator al alegerilor nu-și asumă răspunderea că la respectiva secție scrutinul se va desfășura în condiții normale și legale”. Analizând aspectele sesizate, BEJ a constatat că nu se impune admiterea sesizării formulate, întrucât, pe deoparte, cele susținute nu au fost dovedite în vreun fel, iar pe de altă parte, Merlea Mihail desemnat președinte al Secției de votare nr. 322, din Comuna Păușești, figurează în Corpul Experților Electorali și împotriva acestuia nu a fost dispusă vreo sancțiune contravențională legată de neîndeplinirea atribuțiilor ce îi revin în procesul electoral.

 

  • În cadrul ședinței Consiliului Județean, desfășurată luni, 28 octombrie, mai mulți consilieri județeni au atras atenția pe bună dreptate asupra indemnizațiilor membrilor ATOP Vâlcea, care sunt ANORMAL de mari în comparație cu munca prestată. Concret, un membru ATOP poate ajunge să ridice... și 40 milioane de lei vechi lunar pentru 2-3 ore maximum de activitate pe lună, o adevărată jignire adusă celorlalți salariați din privat sau de la stat care muncesc pe brânci peste 200 de ore lunar pentru salarii cu mult mai mici!

 

  • Zilele trecute, CNAIR a anunțat că, până la data 1 iunie 2020, circulația rutieră este închisă pe Transalpina (DN67C) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a prognozei meteo din următoarea perioadă. Se face apel la conducătorii auto să respecte indicațiile Poliției Rutiere, restricțiile și semnalizarea rutieră temporară instituită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe