Sparle si soparle, 28.10.2019

duminică, 27 octombrie 2019
  • În mai multe dezbateri publice și în conferințe de presă, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a atras atenția aspura stării DEPLORABILE în care se află terenurile de la lângă pasajul Tudor Vladimirescu și în care sălășuiesc... buruieni cât casa, munți de gunoaie și câini vagabonzi, dar nimic nu s-a remediat. De când s-a realizat pasajul Tudor Vladimirescu, zona cuprinsă între gară, Institutul Militar Panait Donici, până la Bulevardul Nicolae Bălcescu, spre Administraţia Bazinală de Apă Olt, este mai expusă ca niciodată. Cele aproape 12 hectare aparţin Ministerului Transporturilor (prin CFR) şi Ministerului Apărării şi, din păcate, nu atrag atenţia în mod plăcut, ci dimpotrivă. Nu îi mai oripilează doar pe trecătorii care circulă pe străzile paralele cu calea ferată. Acum oricine intră sau iese din oraş este „lovit” de imaginea dezolantă a terenurilor deţinute de Ministerul Transporturilor şi MApN, spaţii nefolosite, neîntreţinute, pline cu gunoi, fiare vechi și clădiri dărăpănate, adevărate focare de infecţie.

 

  • Calvarul locuitorilor din comuna Runcu a luat sfârșit într-o mică măsură, după ce echipele RAJDP Vâlcea au început zilele trecute... doar plombarea unor gropi pe drumul DJ 703F de la intrarea în localitate, în loc să se toarne covor asfaltic. În plus, mai sunt multe gropi și denivelări care așteaptă remedieri urgente pe porțiunea de drum dintre Fedeleșoiu (din comuna Dăești) și Runcu. În acest sens, comunitatea din Runcu insistă ca RAJDP să intervină pe acest drum, unde dincolo de mai multe puncte unde sunt alunecări de teren, sunt porţiuni de zeci de metri unde covorul asfaltic a dispărut efectiv. S-au făcut lucrări de asfaltare în ultimii ani pe acest drum spre Valea Babii, dar, din păcate, deşi drumul din localitate spre graniţa cu Argeş este modernizat, prima parte, drumul de acces spre localitate si spre centrul comunei este cel care pune nervii la încercare.

 

  • Duminică, 27 octombrie, Autoritatea Electorală Permanentă a organizat tragerea la sorți computerizată pentru desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, din județul Vâlcea, în vederea organizării alegerilor prezidențiale. Desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor s-a făcut din rândul experților electorali aflați în evidențele Autorităţii Electorale Permanente, care nu au depus cerere de retragere sau suspendare la scrutinul prezidențial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe