Sparle si soparle, 24.10.2019

miercuri, 23 octombrie 2019
  • La solicitarea Ministerului Apelor şi Pădurilor, Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea a efectuat mai multe controale privind respectarea regimului silvic la ocoalele silvice care asigura servicii silvice sau administrare pentru suprafeţele de fond forestier privat aparţinând persoanelor juridice (obşti de moşneni) amplasate pe Valea Topolog, județul Vâlcea. Au fost efectuate 5 controale privind punerea în valoare a masei lemnoase, termenele, modalităţile şi perioadele de colectare, scoatere şi transport al materialului lemnos, ocazie cu care s-au constatat încălcări ale legislaţiei în vigoare referitoare la executarea neautorizată a drumurilor de tractor, tăierea fără drept de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice în vigoare. În consecință, Garda Forestieră Râmnicu Vâlcea, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brezoi, în vederea efectuării cercetărilor specifice care se impun.

 

  • Față de salariul „mic” de la Biblioteca Județeană, Remus Grigorescu a încasat anul trecut un „purcoi” de bani din calitatea de membru în Consiliul de Administrație la compania de stat Romgaz: peste 1,23 miliarde de lei vechi, conform declarației de avere. Spre exemplu, directorul Grigorescu a realizat în 2018 venituri de la Biblioteca Județeană de 650 milioane de lei vechi, de la Consiliul Local de 120 milioane de lei vechi, bașca o subvenție de la APIA de 25 milioane de lei vechi. În schimb, Remus Grigorescu are datorii mari la diverse bănci, de 1 miliard de lei vechi, plus 52.000 de euro. Averea familiei Grigorescu mai cuprinde un teren în comuna Păușești-Măglași și o Dacia Logan MCV din anul 2008.

 

  • Zilele trecute, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat trecerea din domeniul public al judeţului în domeniul privat al aceluiaşi titular al dreptului de proprietate a unor bunuri imobile din zona Troian şi a transmiterea, fără plată a acestora, în proprietatea Arhiepiscopiei Râmnicului. În urmă cu 18 ani, Arhiepiscopia a primit în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 50 de ani, imobilele situate în municipiul Râmnicu Vâlcea, localitatea componentă Troian, judeţul Vâlcea, respectiv: biserică, clopotniţă, Casa Memorială Gheorghe Magheru, grup sanitar, căi betonate Biserica Complex Magheru, instalaţie electrică Casa Magheru, instalaţii apă Casa Magheru şi terenul aferent, în suprafaţă de 23.260 mp, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe