Sparle si soparle, 21.10.2019

luni, 21 octombrie 2019
  • Nici nu au ajuns bine la guvernare, că liberalii deputatului Cristian Buican dau dovadă de un tupeu și o aroganță maximă! Printr-un comunicat de presă, PNL Vâlcea a spus că formaţiunea sa nu va colabora la nivel local cu PSD, ALDE şi PER pe motiv că... au distrus economia judeţului. În replică, primarul Mircia Gutău le-a transmis în cadrul unei conferințe de presă: „Le-aş recomanda celor de la PNL să facă o cură cu lecitină ca să mai astupe găurile uriaşe pe care le au în memorie. Trebuie să ai tupeu fără margini să vii să spui că nu vrei să colaborezi cu PER-ul când tu, PNL, m-ai curtat în 2016 pentru a candida la Primăria Râmnicului. S-au milogit de mine să votăm în Consiliul Judeţean. Eu mi-am respectat întrutotul cuvântul dat. Îl vedeţi vreodată pe Mircia Gutău să bată la uşa PNL? În veci! Dar fiecare pasăre pe limba ei piere. Ar trebui să se roage ca să mai intre în Consiliul Local. Astfel de oameni vor să preia frâiele Râmnicului pe care să-l conducă spre dezastru cu aceeaşi lipsă de responsabilitate pe care o dovedeşte PNL-ul şi la nivel central”.

 

  • Așadar, zilele trecute s-au afișat rezultatele la proba scrisă pentru concursurile de directori adjuncți la DGASPC Vâlcea și, potrivit comisiei, NIMENI nu a câștigat examenele, fie din cauza absențelor, fie din cauza notelor mici obținute, sub baremul minim. Totuși, frapează numărul mare de absenți (4 din cei 8 candidați admiși inițial la proba dosarelor), însă se pare că nu a fost nici un fel de „înțelegere” între cei 4 pentru un boicot comun.

 

  • Mari probleme cu rectificarea bugetară: cu toate că a trecut o săptămână de la adoptarea hotărârii de către Guvern, nici până în prezent nu a fost publicată în Monitorul Oficial decizia pentru a putea intra în vigoare. Luni, 21 octombrie, Consiliul Local al Râmnicului trebuia să se întrunească în ședință extraordinară să aprobe includerea în buget a celor 18,6 milioane de lei primiți de la Guvern, dar nu mai poate face acest lucru tocmai din acest motiv. Reamintim că aproape 50 de primării din județul Vâlcea așteaptă cu sufletul la gură acești bani, dintre care amintim doar localitățile Drăgăşani (1,827 milioane de lei), Râmnicu Vâlcea (18,605 milioane de lei); Băbeni (670.000 lei), Băile Olăneşti (1,68 milioane de lei), Brezoi (1,204 milioane de lei), Călimăneşti (2,515 milioane de lei), Horezu (2,833 milioane de lei), Alunu (1,351 milioane de lei), etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe