George Mihailescu: Un ultim și pios omagiu adus colegului nostru Pădurarul Pop Liviu

sâmbătă, 19 octombrie 2019

 Un ultim și pios omagiu adus colegului nostru Pădurarul Pop Liviu.

“Se ridica la 4 dimineața din pat și pleca la pădure. Așa de mult o iubea”, îmi spune soția lui,îmi spun cei care l-au cunoscut. Dar, într-o zi, Liviu nu s-a mai întors acasă, murind in pădure .

În urma lui au rămas trei copii care nu vor mai avea cui să spună “tată”, o soție îndurerată, văduvă mult prea devreme și o mama tânăra și ea de asemenea văduvă de câteva luni .

O dramă pe care este greu să o descriu,dar am vorbit cu ei, i-am încurajat și voi ajuta acesta familie încercată de Dumnezeu !

Liviu era pasionat de meseria pe care și-a ales-o și nu era zi în care nu fie la pădure, locul care îi era cel mai drag. Punea suflet în tot ceea ce făcea, era un om corect și cinstit, așa și-l amintesc toți cei cu care a lucrat.

Pădurarul Pop Liviu, colegul nostru și-a pierdut viața în timp ce încerca să prevină o tăiere neautorizată, dintr-o pădure proprietate privată pe care o avea in pază.

El,pădurarul de 30 de ani, cu suflet mare cât pădurea, a adus o contribuție remarcabilă la creșterea și îngrijirea pădurilor în cei șapte ani pe care i-a petrecut la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț, din cadrul Romsilva-Direcției Silvice Maramureș, iar amintirea lui o să rămână veșnic în memoria celor care l-au iubit și l-au apreciat.

Astăzi, colegii, prietenii și familia isi vor lua un creștinesc rămas bun de la cel pe care l-au pierdut prea devreme.

Regia Națională a Păduilor- Romsilva este in doliu și transmite un pios omagiu familiei îndurerate.

Fie ca bunul Dumnezeu să-i dea odihnă veşnică printre aleşii Săi, iar familiei un gând bun de mângâiere şi alinare, dar și putere pentru a trece mai uşor peste această grea cumpăna și cumplită despărţire.

Reamintim că Pop Liviu este al doilea angajat al Romsilva ucis anul acesta în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, păzind pădurea la care proprietar este Statului Român sau un cetățean oarecare.

In urma cu o lună, pe 13 Septembrie 2019 un alt pădurar, Răducu Gorcioaia, angajat al Ocolului Silvic Pașcani, din cadrul Romsilva-Direcției Silvice Iași, a fost ucis de trei persoane surprinse în timp ce tăiau neautorizat arbori.

Cazurile de agresiune la adresa personalului silvic din cadrul Romsilva s-au menținut la un nivel ridicat în ultimii cinci ani, pe fondul întăririi măsurilor de prevenire și combatere a tăierilor ilegale și preluare în pază a unor păduri private care nu aveau asigurate servicii silvice.

De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 și 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului silvic, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Să te odihnești în pace suflet mare de padurar pasionat și care ai iubit pădure la fel de mult precum familia ta frumoasă .

❤️✝️. Dumnezeu să-l odihnească in pace !

George Mihailescu, director general Romsilva

19.10.2019,ora 4:00

Este posibil ca imaginea să conţină: foc, lumânări şi noapte
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Este posibil ca imaginea să conţină: munte, cer, copac, în aer liber şi natură
Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiat şi în aer liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe