Bumbac sau poliester - ce material alegem pentru îmbrăcămintea sport?

joi, 24 octombrie 2019

 

Hainele în care alegem să facem sport pot fi o adevărată provocare, mai ales pentru că trebuie să ne simţim foarte bine în acestea şi trebuie să ne ofere libertate de mişcare. Există numeroase produse pe piaţă, de la treninguri pentru bărbaţi şi până la încălţăminte şi accesorii pentru sport, însă trebuie să fii foarte atent atunci când le alegi pe fiecare în parte.

În seria nedumeririlor legate de articolele sportive, poate intra şi cea legată de materialul din care sunt fabricate acestea şi care sunt beneficiile celei mai bune variante. Părerile sunt împărţite, ca şi în cazul altor subiecte, iar singura întrebare care rămâne în această situaţie este: bumbac sau poliester?

Articolele din bumbac

Bumbacul este o fibră naturală în care pielea poate să respire foarte bine şi care e placută la atingere. Articolele sportive din bumbac 100% sunt printre cele mai căutate, iar un plus al acestora este rezistenţa crescută în timp. Echipamentul sportiv nu se schimbă lună de lună, aşa că cea mai bună variantă ar fi să îţi iei articole rezistente în timp şi comode. Bumbacul este un material comod, care îţi permite să te mişti aşa cum îţi doreşti, fără a fi rigid. Dezavantajul unui echipament din bumbac este acela că absoarbe destul de multă apă, aşa că dacă ai parte de un antrenament intens vei avea nevoie urgentă de un duş şi trebuie să îţi schimbi hainele. În plus, în urma unor purtări repetate, hainele din bumbac îţi pot schimba forma şi se pot lărgi prea tare.

Articolele din poliester

Poliesterul este un material sintetic şi se află pe listă cu bumbacul, printre cele mai utilizate materiale pentru echipamentul sportiv. Acesta poate fi folosit simplu sau în combinaţii cu bumbacul. Este un material la fel de rezistent în timp şi nu îşi modifică forma după spălări repetate, ca în cazul bumbacului. Un alta avantaj al poliesterului ar fi acela că păstrează pielea uscată în timpul exerciţiilor fizice, lucru imposibil la materialele din bumbac.

Articolele din poliester sunt mult mai ieftine decât cele din bumbac, motiv pentru care sunt mult mai căutate. Chiar dacă ambele materiale sunt de calitate, diferenţa este că unul este natural – bumbacul, în timp ce al doilea este sintetic – poliesterul. Aspectul general al bumbacului este superior poliesterului, iar senzaţia de comoditate este mult mai ridicată în cazul articolelor din bumbac.

Există numeroase avantaje şi dezavantaje în ceea ce priveşte materialele din care sunt confecţionate articolele sportive, iar foarte multe persoane caută echipament sportiv realizat jumătate din bumbac şi jumătate din poliester. Este o combinaţie care poate mulţimi mai multe categorii de oameni, fie că este vorba de cei cu un buget redus sau nu.

Alege un mix dintre cele două materiale în cazul în care nu te poţi hotărî în legătură cu unul pe care îl preferi. Însă, dacă eşti adeptul unor haine de calitate şi în care să te simţi bine, bumbacul este ideal pentru dorinţele tale. De asemenea, poliesterul este potrivit şi pentru un buget mai redus, dar şi pentru o rezistenţă mai mare în timp a articolelor vestimentare sportive pe care ţi le doreşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe