Bogdan Pistol: Rotary Club Râmnicu Vâlcea continuă a doua etapă (2018-2021) a proiectului districtual „Dinți frumoși, copii sănătoși”

joi, 24 octombrie 2019

 

Comunicat de presă

Rotary Club Râmnicu Vâlcea continuă a doua etapă (2018-2021) a proiectului districtual „Dinți frumoși, copii sănătoși”, constând în examinarea stării de sănătate dentară pentru evaluarea indicelui de carie dentară a copiilor din școlile vâlcene, dar și distribuirea de periuțe și pastă de dinți, împreună cu  flyere despre periajul corect al danturii.

Cea de-a doua etapă a proiectul „Dinţi frumoşi, copii sănătoşi” se desfășoară în 3 județe pilot: Arad, Timișoara și Vâlcea prin intermediul Cluburilor Rotary District 2241, cu acordul ministerelor Sănătăţii şi cel al Educaţiei şi  având ca parteneri externi cluburile Rotary din Suedia şi compania Colgate România.
Proiectul are ca obiectiv scăderea indicelui de carie dentară sub 10% la copii cu vârste cuprinse între 6-12 ani, conștientizarea importanței igienei orale în rândul celor mici, a învățătorilor și a părinților, precum și deprinderea unor obiceiuri alimentare cât mai sănătoase. Un rol important în prevenirea cariilor dentare constă în formarea şi cultivarea interesului pentru problematica sănătății dinților, cunoașterea tehnicilor corecte de periaj dentar și utilizarea normelor de igienă orală și corectarea deprinderilor greşite.

La Râmnicu Vâlcea, proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoși”, a fost implementat de către Ani Antonescu cu sprijinul benevol al medicilor stomatologi Duma Geosepina, Curti Sanda, Neagoe Andreea, Preda Lucia, Genoiu Sandra și al asistentelor Felicia Găman, Râpan Nicoleta și Vlăsceanu Bianca.
343 de copii din mediu urban de la școlile Școala Gimnazială 1 „Take Ionescu”, Școala Gimnazială 2 „I. Gh. Duca”, Școala Gimnazială 10, Colegiul Național de Informatică “Matei Basarab”, Colegiul National „Mircea cel Batran”, Scoala Gimnazială 13 și alți 172 de copii din mediul rural, de la şcolile Buneşti, Pietrari, Vaideeni, Gura Văii, Muiereasca, Vlădeşti, Măldărești , Păușești-Otăsău şi Păuşeşti-Măglaşi, care au beneficiat de o lecție importantă despre igiena orală, dar și de consultații gratuite.

Le mulțumesc pentru implicare și colaborare directorilor de școli, cadrelor didactice, medicilor stomatologi, asistentelor, în special doamnei dr. Ani Antonescu, care a reușit să implementeze cu succes acest proiect districtual de care au beneficiat până în prezent 1500 de copii din județul Vâlcea.

Rotary Club Râmnicu Vâlcea

Bogdan Pistol

președinte 2019-2020

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe