Aceștia sunt turiștii pe care TOATĂ lumea îi URĂȘTE. Te numeri și TU printre ei?

luni, 7 octombrie 2019

 

Una dintre cele mai mari plăceri ale vieții este abilitatea de a călători, de a te bucura de natură în cele mai grandioase forme, de a cunoaște oameni noi și diferiți. Dacă ai posibilitatea de a călători la nivelul la care îți dorești să faci asta, ești o persoană privilegiată. În prezent, este mai ușor ca oricând să plănuiești o vacanță, să te urci într-un mijloc de transport și să ajungi într-un timp scurt la mii de kilometri depărtare de casă. Modul în care te comporți atunci când ajungi la destinație, însă, poate să te facă plăcut sau nu de către localnici sau de către alți turiști. Este bine să știi, așadar, ce greșeli nu trebuie să faci!

Tipuri de turiști pe care nimeni nu vrea să îi întâlnească

Turistul gălăgios

galagie

Acesta se întâlnește cel mai adesea în autobuze sau în tururile cu un ghid și un grup. Este vorba despre acel turist care vorbește și vorbește, nu în șoaptă, bineînțeles. De obicei ridică glasul exact atunci când ghidul spune o informație foarte interesantă sau importantă. Mestecă gumă cu gura deschisă și nu are nici o sensibilitate pentru cultură sau pentru o conduită adecvată. Nu da dovadă de lipsă de respect și ai grijă să nu te identifici cu acest tip de turist. Află de aici cum să te comporți atunci când călătorești în mijloace de transport în comun. 

Turistul care terorizează animale

delfin

În 2017, un pui de delfin a murit după ce un turist l-a scos din apă pentru a-și face un selfie cu el. Foarte trist este că acesta nu a fost un caz singular. Peste tot în lume oamenii sunt obsedați de fotografii cu animale, fără a lua în considerare siguranța acestora. 

Dacă ajungi în locuri în care accesul la animale care nu există în zona ta este facil, fii foarte atent la starea acestora. Spre exemplu, dacă alegi o vacanță în Thailanda, vei putea face scufundări și explora lumea subacvatică, cum nu o poți face nicăieri altundeva. Fă asta responsabil, însă. Din cauza turiștilor care nu au respect față de alte ființe vii, unele dintre cele mai frumoase bijuterii ale naturii sunt în mare pericol. 

Turistul care se oprește și se holbează

Atunci când ajungi într-un oraș nou, ai putea fi copleșit de frumusețea și grandoarea arhitecturală a clădirilor. Totuși, indiferent de ce ai văzut tu în filme, nu e ok să te oprești în mijlocul trotuarului și să admiri de acolo clădirile, mai ales dacă este o zonă aglomerată. De asemenea, nu te opri niciodată în mijlocul trecerii de pietoni pentru a te uita pe hartă sau pentru a face poze, indiferent cât de absorbit ai fi de locație. 

Turistul care „ia suveniruri”

Este normal să îți dorești să te întorci acasă cu ceva care să îți amintească de călătoria făcută. Totuși, ai grijă la limite. Spre exemplu, un cuplu din China a fost surprins plecând dintr-un hotel cu un capac de toaletă! Alt cuplu din Ungaria a fost surprins, anul trecut, încercând să fure cărămizi din lagărul de concentrare de la Auschwitz. Sfatul nostru este să te rezumi la magneți de frigider: cu aceștia nu dai greș niciodată! 

Te-ai identificat cu vreunul din acești turiști? Acum știi ce ai de făcut pentru a corecta un defect care te face greu de agreat!

Sursa foto: pexels.com, shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe