Tineri arabi ortodocși în vizită la ctitorii brâncovenești din Arhiepiscopia Râmnicului

miercuri, 4 septembrie 2019

 

Tineri din Liban, Siria și Iordan, însoțiți de Preasfințitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum, a Patriarhiei Antiohiei și a Întregului Orient, și slujitorul Comunităţii Antiohiene din România, se află în perioada 1-10 septembrie în pelerinaj în Patriarhia Română, la ctitoriile Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.  Miercuri, 4 septembrie, pelerinii arabi au fost primiți de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului.

Tineri din Liban, Siria și Iordan, credincioși ortodocși care aparțin de Patriarhia Antiohiei și a Întregului Orient, se află de câteva zile într-un pelerinaj în țara noastră la ctitoriile Sfântului Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.

Miercuri, 4 septembrie, grupul de pelerini, condus de Preasfințitul Qais Sadiq, Episcop de Erzurum și slujitorul Comunităţii Antiohiene din România, a fost primit la Centrul Eparhial al Râmnicului de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Varsanufie. Înaltpreasfinția Sa le-a prezentat succint despre cetatea Râmnicului, numită și „cetate a cărții”; despre relațiile pe care Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu, Sfântul Antim Ivireanul și alți domnitori și ierarhi le-au avut cu Patriarhia Antiohiei, mai ales pentru sprijinirea materială a mănăstirilor din spațiul oriental, dar și despre călătoriile pe care le-au întreprins în Țările Române ierarhi arabi, precum patriarhul Macarie al III-lea Zaim, călătorie care a fost consemnată în cronica diaconului Paul de Alep. De asemenea, grupul de pelerini arabi au vizitat grădina din incinta Centrului Eparhial  în care  a fost așezată Crucea ierarhilor Arhiepiscopiei Râmnicului.

Pe lângă vizitarea ctitoriilor brâncovenești, tinerii ortodocși arabi au vizitat și alte vetre monahale istorice din cuprinsul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Este al V-lea an consecutiv în care Centrul pentru Studii Ecumenice (ESC) din Iordania, pe care Preasfințitul Părinte Episcop Qais de Erzurum îl conduce, organizează cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, un pelerinaj de studii cu tema „Pe urmele Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, adresat tinerilor ortodocşi din Orientul Mijlociu, cu scopul „de a cunoaşte îndeaproape viaţa şi activitatea Sfinţilor Martiri Brâncoveni”, a precizat Preasfinția Sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe