|marți, octombrie 19, 2021
  • Follow Us!

TEATRUL ANTON PANN VĂ INVITĂ LA PRIMA EDIȚIE A FESTIVALULULUI DE TEATRU „VERSUS- SHOWCASE CENTENAR” RM. VÂLCEA 

f_350_200_16777215_00_images_banner5_festival-versus

 

Teatrul Anton Pann, Consiliul Județean Vâlcea și Asociaţia Ataraxia organizează la Rm. Vâlcea, în perioada 19 – 25 septembrie 2019, prima ediție a Festivalului de Teatru „Versus – Showcase Centenar”, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi susţinut de UNITER( Uniunea teatrală din Romania).

Prima ediție a acestui festival cuprinde 16 spectacole de teatru realizate atât de teatre instituționalizate, cât și de cele care provin din mediul independent.

Printre cele 16 spectacole selecționate și apreciate de către selecționerul acestui festival, regizorul de teatru Ștefan Iordănescu, se numără și trei spectacole pentru copii.

În cadrul festivalului mai sunt cuprinse: un vernisaj de pictură cu lucrări semnate Gheorghe Dican; două lansări de carte, una a cunoscutei regizor de teatru Chris Simion Mercurian, cea care a pus în scenă la Teatrul Anton Pann piesa „Crăciunul Președintelui” de Pascal Bruckner, şi o carte pentru copii, ce poartă semnătura doamnei Laura Grűnberg; un spectacol de teatru inedit – „Buzunarul cu pâine” de Matei Vişniec, spectacol care se va juca timp de 45 de minute într-un autobuz al companiei locale de transport ETA (pe Traseul 1: Shopping City – Colonie şi retur); un workshop despre ceea ce înseamnă arta actorului, care se va finaliza cu un spectacol de teatru în ziua de 25 septembrie, ateliere, dialoguri și discuții teatrale, un concert și multe alte activități în care este inclusă și comunitatea locală.

Teatrele și spectacolele participante la această primă ediție sunt: Teatrul Evreiesc de Stat Bucureşti – „1916”, de Felix Aderca; Trupa de teatru „Amprente” Braşov – „Cercul poeţilor dispăruţi” de Nancy H. Kleinbaum; Macaz Teatru Coop – „N-a fost războiul nostru” de Mihaela Michailov; Compania Jamais vu – „Libretto Solitudine” un text colectiv coordonat de Matei Lucaci – Grünberg; Performance Delivery – „Buzunarul cu pâine“ de Matei Vişniec; Teatrul de Stat Constanţa – „Jurnal de România. Constanţa”, scenariul şi regia, Carmen Lidia Vidu; Unteatru- „Bad talks” de Radu Iacoban; Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea – „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian; „One woman show” – Simona Măicănescu; Teatrul de Vest Reşiţa – „Secretul fericirii la Reşiţa”, texte originale de Mihaela Michailov, Mădălina Ghiţescu – Petre şi Matei Mircioane și Teatrul Anton Pann care participă în acest festival cu două spectacole – „Emisie: Titanic Vals”, după Tudor Muşatescu și „Portofele virtuale”, dramaturgia şi regia David Schwartz. În festival sunt incluse și trei spectacole pentru copii: „Firul de aur”, de Sabina Bălan; „Degeţica” de Hans Christian Andersen și „Prinţesa şi bobul de mazăre” după Hans Christian Andersen – premieră

După deschiderea oficială, care va avea loc joi 19 septembrie, ora 17.00, cu vernisajul expoziției de pictură – Gheorghe Dican, de la ora 18.00 va urma spectacolul grandios al Teatrului Evreiesc de Stat Bucureşti -„1916”, regia Felix Aderca.

âSeara se va încheia cu „Kebab Miorița” – un MIX audiovizual de muzică și lasere, semnat Alex Halka, ce va avea loc în amfiteatrul teatrului.

Așadar, sunteți invitați să luați parte la prima ediție a festivalului ”Versus – Showcase Centenar”, care se desfășoară în perioada 19 – 25 septembrie la Rm Vâlcea.

Pentru a veni în întâmpinarea publicului, anunţăm că rezervări se pot face (la oricare dintre spectacole, în limita locurilor disponibile) la numărul de telefon 0773324352.

Leave a Response