Sparle si soparle, 23.09.2019

duminică, 22 septembrie 2019
  • Încă din urmă cu trei luni, ziarul nostru atrăgea atenția aupra modului DUBIOS cum un SRL obscur din Constanța a câștigat licitația la CNSC (în defavoarea companiei de renume național Vel Pitar) pentru programul „Laptele și cornul” din județul nostru, iar temerile noastre s-au adeverit: mii de cornuri mucegăite au fost livrate elevilor vâlceni! Prin decizia nr. 686/C1/491/2019, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins ca nefondată contestația depusă de către SC Vel Pitar SA în contradictoriu cu autoritatea contractantă Consiliul Județean Vâlcea și, pe cale de consecință, a admis cererea de intervenție formulată de SC Dobre și Fii SRL din Constanța pentru programul „Laptele și cornul”. Încă din luna aprilie, fimra SC Dobre și Fii SRL a formulat la CNSC cerere de intervenție în dosarul 491/2019, solicitând admiterea cererii de intervenție, respingerea contestației formulată de Vel Pitar, menținerea tuturor actelor emise de autoritatea contractantă ca fiind temeinice și legale, precum și studierea dosarului achiziției.

 

  • Miercuri 25 septembrie, consiliera locală Maria Bobeanu va pleca în Grecia... Concret, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă extraordinară de îndată la data de 13 septembrie 2019, la care au participat 17 consilieri din cei 23 în funcție, a aprobat deplasarea doamnei Maria Bobeanu în Agios Nikolaos, Creta, Grecia, pentru a participa la Ziua Mondială a Turismului, în perioada 25.09.2019 - 29.09.2019. S-a mai aprobat suportarea din bugetul local al municipiului a diurnei și a cheltuielilor aferente acestei deplasări, în cuantum de circa 24 milioane de lei vechi.

 

  • Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în calitate de beneficiar, și Ministerul Transporturilor, în calitate de organism intermediar pentru transport, au semnat în data de 12 septembrie 2019 actul adițional la contractul de finanțare nr. 10/09.08.2018, pentru proiectul „Sprijin pentru pregătirea documentației tehnice aferente proiectului de infrastructură rutieră pentru varianta de ocolire Râmnicu Vâlcea”. Prin semnarea actului adițional se modifică la condiții generale articolele următoare: valoarea totală a contractului de finanțare este de 7.582.973 lei; valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul de Coeziune, în procent de 85%, este de 5.441.530 lei; valoarea cofinanțării, în procent de 15%, este de 960.270 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe