Sparle si soparle, 09.09.2019

duminică, 8 septembrie 2019
  • Lăudabil efortul prefectului Florian Marin de a moderniza clădirea Prefecturii Vâlcea, dar lucrarea contractată recent prevede doar... o SPOIRE a clădirii și nimic mai mult. Așa se numește și contractul „Lucrări de reparații și zugrăveli exterioare la fațadele clădirii - Instituția Prefectului Județul Vâlcea”, în sumă de 2,6 miliarde de lei vechi, semnat cu controversata firmă Stigi House SRL din Râmnicu Vâlcea. Contractul are o durată de trei luni, însă ar fi fost mai bine dacă Prefectura făcea o reabilitare termică și o modernizare completă a imobilului, așa că în aceste condiții „lucrarea” nu va rezista decât maxim 3-4 ani. Alte probleme la începutul noului an şcolar ar putea fi în municipiul Râmnicu Vâlcea, primarul Mircia Gutău declarând luna trecută că nu este convins că lucrările de reabilitare termică ce se desfăşurau la Colegiul Naţional de Informatică „Matei Basarab” puteau fi finalizate în timp util. Ati ghicit, lucrarea în cauză este executată de... aceiași firmă SC Stigi House SRL!

 

  • De la societatea pe care o deține - SC Nordic Impex SRL - consilierul local liberal Grig Crăciunescu a încasat anul trecut peste 1,5 miliarde de lei vechi, sub formă de salarii și dividende, plus 110 milioane de lei vechi din indemnizații, conform declarației de avere. Tot în 2018, Crăciunescu a acordat împrumuturi în nume personal în sumă totală de 5,8 miliarde de lei vechi, încă 9.500 euro către Elena Constantinescu, în condițiile în care liberalul nostru mai deține 5,4% din acțiunile Consumcoop Vaideeni. La bănci, Grig Crăciunescu are următorii bani puși pentru „zile negre”: 12.000 euro la BRD, 50.000 de euro la ING Asigurări de Viață, 1,6 miliarde de lei vechi la Grawe România, 750 milioane de lei vechi tot la ING Asigurări de Viață. Grig Crăciunescu nu are în proprietate mașini sau terenuri, ci doar un apartament de 120 mp în Râmnicu Vâlcea.

 

  • Primăria comunei Boișoara a efectuat în 2017 plăți fără contraprestații, în valoare de 40 milioane de lei vechi, pentru prestări de servicii privind realizarea... stemei și drapelului localității Boișoara, județul Vâlcea. Tot la nivelul Primăriei Boișoara nu au fost respectate prevederile legale cu privire la gestionarea serviciilor publice de salubrizare, în sensul că nu s-a asigurat cadrul legal pentru organizarea activității de salubrizare. Deși există activități de gestionare de bunuri materiale şi bănești, pentru persoanele care au îndeplinit aceste activități și au calitatea de gestionari, nu s-a constituit garanția materială în cuantumul stabilit de reglementările legale în vigoare.

 

  • Mare spectacol, mare cu ocazia inaugurării Arenele Traian, investiție dusă la bun sfârșit de Primăria Râmnicu Vâlcea. Peste 4.000 de oameni și-au compărat bilete la concertul inaugural, unde a fost un adevărat regal oferit de Filarmonica Ion Dumitrescu, Elena Gheorghe și celebrul Goran Bregovic.
    Însă, ce să vezi, pe colț la Sala Sporturilor, lângă florărie, liberalii vâlceni, echipați cu tricouri galbene și baloane albastre, strângeam semnături pentru candidatura președintelui Klaus Iohannis. Oamenii care doreau să intre la spectacol răspundeau tupeului liberal, puțin jenați, că nu doresc să semneze, cel puțin nu acum... Ei ieșiseră în oraș să petreacă o seară frumoasă, într-o atmosferă inaugurală, de zile mari.
    Dacă această idee de campanie este emanația minții fostului prefect de Vâlcea, Mircea Nadolu, atunci liberalii să nu-și pună întrebări după ce se închid urnele și se vor număra voturile – a subliniat foarte bine voceavalcii.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe