Rezultate financiare foarte bune obținute anul trecut de SC MW România SA (fosta Roți Auto SA)

duminică, 22 septembrie 2019

 

Potrivit situaţiilor comunicate de Ministerul Finanţelor, SC MW România SA Drăgăşani (fosta Roți Auto SA) a realizat anul trecut un profit record de peste 22,8 milioane de lei, o cifră de afaceri de circa 260 milioane de lei şi încasări de 262 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2018, SC MW România SA avea datorii totale de circa 81 milioane de lei. Tot la finele anului trecut, SC MW România SA Drăgăşani avea active imobilizate de 90 milioane de lei, stocuri (materiale, producţie în curs de execuţie, semifabricate, produse finite, mărfuri) de 27,6 milioane de lei, creanţe de circa 77 milioane de lei şi capitaluri proprii de 129 milioane de lei. Societatea din Drăgăşani a avut în 2018 circa 300 de angajaţi, obiect de activitate „Fabricarea altor piese şi accesorii pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule”, iar capitalul social era de 29,3 milioane de lei. Comparativ, în anul 2017, SC MW România SA a realizat profit de peste 11,6 milioane de lei, afaceri de circa 223,6 milioane de lei şi încasări de 236,7 milioane de lei, iar datoriile totale la data de 31 decembrie 2017 erau de 89,2 milioane de lei.

La începutul acestui an, a avut loc ședința Adunării Generale a Acționarilor de la SC MW România SA, ședință la care au participat acționari reprezentând 98,597% din capitalul social al societății. Cu acest prilej, acționarii SC MW România SA au aprobat revocarea lui Andrea Rodella, din funcţia de administrator şi membru al Consiliului de Administraţie al societăţii. În aceste condiții, SC MW România SA este administrată de către următorii administratori: Gabriele Perris Magnetto, Giuseppe Ulisse Gittani, Andrea Tola, Alessandro Amberti și Adrian Vincent Gordon. Preşedintele Consiliului de Administraţie al SC MW România SA este Gabriele Perris Magnetto.

Potrivit datelor de la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, după majorări succesive de capital social, acţionarul majoritar al SC MW România SA Drăgăşani - compania MW Italia din Torino - a ajuns în 2018 să deţină peste 98,59% din acţiunile întreprinderii din Drăgăşani. În anul 2009, Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a confirmat că SC MW România SA a realizat o majorare de capital social de circa 6 milioane de euro la societatea din Drăgăşani. Astfel, prin această infuzie de capital, SC MW România SA Drăgăşani a realizat cea mai mare investiţie de portofoliu din acel an. În acest moment, fabrica produce aproape 6 milioane de jante auto în fiecare an. Grupul Magnetto Wheels a cumpărat la începutul anului 2000, prin divizia sa, Fergat SpA, pachetul majoritar de acţiuni al fostei societăţi Roţi Auto Drăgăşani.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe