PRIMARUL CONSTANTIN BANACU DIN BĂRBĂTEȘTI VĂ INVITĂ LA FESTIVALUL ”BRÂUL DE AUR”-A 48-A EDIȚIE

miercuri, 4 septembrie 2019

Primarul Constantin Banacu vă invită duminică, 8 septembrie 2019 la cea dea 48-a ediție a Festivalului dansului popular vâlcean ”Brâul de aur”, eveniment organizat în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea și Căminele Culturale din Bodești și Bărbătești.

Edilul Constantin Banacu declara recent că Festivalul ”Brâul de aur” are ca obiective fundamentale respectarea criteriilor de autencitate și specificitate stilistică, atât în dansul popular cât și în costumele purtate de membrii ansamblurilor folclorice participante, de aceea festivalul a ajuns un eveniment cu tradiție și consistență în peisajul cultural vâlcean.

Potrivit programului, la Căminul Cultural Bodești, între orele 10,30-11,30 are loc primirea ansamblurilor, între 11,30-12,30-deplasarea cu căruțele la Baza Sportivă (la ”Hotar”), iar de la 12.30 primăria Bărbătești oferă o masă creștinească.

f_350_200_16777215_00_images_banner5_Afis-Braul-de-aur-bun-2019.JPG

Cuvântul de deschidere și spectacolul ansamblurilor participante vor avea loc pe scena în aer liber de la Baza Sportivă Bărbătești (la Hotar) începând cu orele 13.30.

Își dau concursul ansamblurile din Dăești- „DATINA”, Sălătrucel-”Mlădițele sălătrucene”, Slătioara-”Mugurași de Slătioara”, Pesceana-”Pescenița, Rm. Vâlcea-Ansamblul județean de dansuri ”Rapsodia Vâlceană”, Călimănești-”Doina Oltului”, Mădulari-Șușani ” Strugurel de MăduIari”, Băbeni-”Dor” al CC Dragoș Vrânceanu, Amărăști-”Mireasma Zorilor” al Parohiei Nemoiu și, evident Ansamblul ”Brâulețul” din Bărbătești.

Începând cu orele 17.00, edilul Banacu va premia cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie, acest moment fiind urmat de un spectacol folcloric extraordinar susținut de Mariana Ionescu-Căpitănescu, Marian Medregoniu, Alina Darap Achim, Eugenia Filip și alții, seara încheindu-se cu un foc de artificii de la orele 22.30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe