Povestea valcencei Adelina Duna, cea mai desteapta absolventa a Școlii de Poliție de la Câmpina. FOTO-VIDEO

duminică, 22 septembrie 2019

Încă de copil și-a dorit să îmbrace uniforma de polițist, însă a avut de luptat, de învățat pentru a-și împlini visul. Anul trecut, în luna noiembrie, Adelina Dună  savura realizarea primului pas spre împlinirea visului ei. În ciuda concurenței acerbe, a competitorilor foarte bine pregătiți, Adelina se număra printre noii elevi ai Școlii de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ din Câmpina. La zece luni distanță, ea este cea care deschide șirul rezultatelor de excepție - dupa cum relateaza observatorulph.ro

Vis împlinit vs.provocările unei cariere

Cea mai mare medie de absolvire a avut-o Adelina Dună (20 ani). Ea a a visat la o carieră militară încă de mică. În clasa a VIII-a a susținut probele pentru a fi admisă la o astfel de unitate, dar locurile puține și câțiva sutimi diferență a dus-o spre alt drum.

Nu a renunțat la visul ei, iar după terminarea liceului, prima opțiune nu a fost facultatea, ci Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr“ din Câmpina. Minionă, frumoasă, cu o voce plăcută, caldă, o exprimare coerentă, Adelina face cumva notă discordantă de la tiparul clasic al polițistului.

După ce și-a demonstrat odată că se poate, prin accederea în această instituție, tânăra olteancă, origanară din Vâlcea, a intrat într-o nouă competiție. A știut din start că o medie mare îi va facilita obținerea unui post în județul său. A tras din răsputeri, și-a sacrificat în cele zece luni timpul liber și a învățat pentru a fi pe primele poziții - mentioneaza observatorulph.ro

„Nu am concurat cu cineva, ci am fost într-o competiție cu mine însămi. Mi-am creat un model din a merge pe această linie, așa că am tras să-mi depășesc limitele și să fiu printre cei mai buni. Din rândul profesorilor, doamna dirigintă Beatrice Melincianu este persoana care mi-a fost exemplu“, a declarat Adelina.

Nu face parte din familia „tradițională“ cu părinți polițiști sau șirul nesfârșit de rude care au fost cadre militare, ea fiind cea care a „spart gheața“ în acest domeniu. I-a avut însă aproape pe ai ei care au susținut-o și au încurajat-o permanent pe acest drum.

Chiar dacă este minionă, chiar dacă este fată, Adelina susține că este pregătită să le facă piept infractorilor. Cât despre umbrela negativă sub care se află acum polițiștii din cauza situațiilor critice în care s-au aflat și pe care nu le-au gestionat profesionist, cum ar fi celebrul caz Caracal, tânăra speră să facă parte dintre acei piloni care vor face mișcările decisive în readucerea încrederii în oamenii legii.

Nu neagă faptul că este încântată de stabilitate, salariu care, în funcție de performanțe, de ascensiunea profesională, va crește, însă ele vor fi puse în balanță cu toate riscurile și responsabilitățile pe care le presupune îmbrăcarea uniformei militare.

„Da, m-a atras această uniformă, dar mai important este acel «mulțumesc» venit din partea cetățeanului chiar și pentru un lucru minor pentru care ai fost solicitat“, ne-a mai spus tânăra.

În județul său nu este niciun post disponibil, momentan, însă va merge la Sibiu, acolo unde tânăra s-a înscris la Facultatea de Drept. Da, Școala de Poliție de la Câmpina a fost un prim pas, unul pe care-l vrea urmat de alții mai mari, mai importanți. „Da, îmi doresc să ajung ofițer. Cred că toți cei care vor să aibă o carieră în Poliție visează la așa ceva“, a completat Adelina Dună pentru  observatorulph.ro

Foto, video: observatorulph.ro

VIDEO: Adelina Dună

a9f126bb-f5de-4441-b0a1-31a294e18cf6_6b47e.jpg

WhatsApp_Image_2019-09-20_at_14.10.54_1_5323b.jpeg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe