|joi, iulie 29, 2021
  • Follow Us!

Lovitură DEVASTATOARE pentru PSD: AEP nu returnează banii de la europarlamentare. Gaură de 3,38 milioane 

bani

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a respins rambursarea către PSD a sumei cheltuite de partid în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, 3,38 milioane de lei, pe motiv că persoana împuternicită nu a prezentat semnătura preşedintelui de la acel moment al partidului. Ulterior, PSD a remediat situaţia, dar după ce termenul legal a expirat, a declarat, miercuri seară, preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică.

Preşedintele AEP, Constiantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că Autoritatea Electorală Permanentă nu va rambursa către PSD suma cheltuită în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, întrucât semnătura celui care a solicitat rambursarea nu a fost însoţită şi de un mandat din partea preşedintelui formaţiunii politice.

Potrivit lui Buică este vorba despre 3,38 milioane de lei, iar banii nu pot fi rambusaţi din cauză că cei care au semnat documentele nu au prezentat, la acel moment şi nici în termenul legal, o împuternicire din partea preşedintelui partidului.

„Exista o semnătură care nu era susţinută de un mandat al preşedintelui în funcţie. Deşi aceste documente au fost depuse ulterior deciziei de nerambursare, noi, ca autoritate, la acest moment nu mai putem face absolut nimic, deoarece toate documentele au intrat în circuitul civil, potrivit legii noi nu mai pute anula decizia”, a declarat Constantin-Florin MItuleţu-Buică.

Mituleţu-Buică a arătat că nu a existat un document „din care să reiasă clar împuternicirea, că domul Drăghici avea reprezentarea legală din partea preşedintelui în funcţie”, astfel încât să se poată acorda rambursarea.

Preşedintele AEP a precizat că autoritatea s-a adresat de trei ori PSD, dar partidul nu a răspuns, iar termenul legal de 60 de zile în care partidul ar fi putut răspunde a expirat.

Florin Mituleţu-Buică a adăugat că PSD se poate adresa instanţei de judecată care poate admite sau respinge rambursarea.

Lista liderilor PSD care au donat în campania pentu europarlamentare:

Rovana Plumb – 800.000 lei

Chilat Crina – 676.000 lei

Manda Claudiu – 436.195 lei

Intotero Natalia – 200.000 lei

Doina Pană – 100.000 lei

Marius Margarit – 130.000 lei

Dan Nica – 165.000 lei

Emilian Pavel – 127.000 lei

Gabriela Zoană – 105.000 lei

Dragoș Benea – 100.000 lei

Dragoș Pui – 100.000 lei

Victor Negrescu – 60.000 lei

Alexandru Popa – 71.470 lei

Tudor Ciuhodaru – 50.000 lei

Maria Grapini – 1904 lei

Sursa: stiripesurse.ro

Leave a Response