Când monotonia învinge iubirea - ce e de făcut? Cum salvezi o relație peste care au trecut ani?

marți, 3 septembrie 2019

 

Relațiile de lungă durată sunt cele mai sigure? Sau după ani de conviețuire partenerii sunt predispuși să calce strâmb? Nu există un răspuns general valabil! Depinde foarte mult de principiile fiecărei persoane, de comunicarea dintre parteneri, de sinceritatea fiecăruia, dar și de cât de mult sunt dispuși să lupte pentru a înlătura piedicile care apar . Oricât de cinic ar putea să sune, relațiile de dragoste sunt tot niște parteneriate, care funcționează atât timp cât ambii parteneri sunt mulțumiți de ceea ce primesc. Și fac eforturi pentru ca lucrurile să meargă bine. Iar dragostea nu este mereu de ajuns!

Iată cum poți să păstrezi o relație peste care au trecut anii:

Odată cu trecerea anilor începi să îl cunoști foarte bine pe cel de lângă tine. Fiecare gest, grimasă, privire. Ajungi să ghicești chiar și ce îți va cumpăra de ziua ta. Nimic nou nu te mai surprinde. E un sentiment plăcut uneori, știi la ce să te aștepți de la celălalt. Alteori, însă, devine plictisitor, e ca un film pe care l-ai văzut de câteva ori și trebuie să îl tot revezi. Așa intervine monotonia! 

Nu sta în casă nearanjată, îmbrăcată cu haine largi, pătate de mâncare sau cu “găurele” de aerisire. Dacă ai prin locuință astfel de îmbrăcăminte comodă, arunc-o! Regula este valabilă și pentru bărbați. O persoană care arată și miroase bine este mereu atrăgătoare, iar dacă prin casă se îmbracă în haine curate, care se potrivesc aspectului fizic, stârnește interesul partenerului. Iar pasiunea face parte din “condimentele” absolut necesare ale unei relații!

Menține-ți greutatea și fii în formă. Este binecunoscut faptul că ambii parteneri, după câțiva ani de relație sau căsnicie, o lasă mai moale cu tot ce ține de aspectul fizic. Așa se face că atunci când v-ați întâlnit aveați cu câteva kilograme bune în minus. Chiar dacă sufletul contează, fiecare dintre voi a fost atras de celălalt și din punct de vedere fizic. Dacă de la 50 de kilograme ai ajuns la 70, ar trebui să te străduiești mai mult și să slăbești. Greutatea poate aduce mari probleme într-o relație. 

Aranjează-te și ieși în oraș cu partenerul. Dacă ați pierdut de mult acest obicei s-ar putea ca la o cină romantică să vă redescoperiți unul pe celălalt. Sau de ce nu, la operă sau la o piesă de teatru. Poate ai uitat cât de bine arată iubitul tău în costum! Iar tu, domnule, o să rămâi uimit de silueta partenerei pe care ai văzut-o de câteva luni doar în pantaloni de trening și blugi. Pentru o ținută stilată trebuie să alegi costume elegante, de ceremonie, asa ca poti sa vezi modelele cele mai noi în colecțiile de anul acesta. Rochia partenerei trebuie să fie una care să îi scoată în evidență trăsăturile frumoase de care te-ai îndrăgostit. Ai însă grijă când alegi locația sau evenimentul la care urmează să participați! Nu oriunde puteți merge atât de elegant îmbrăcați!

Păstrează unele lucruri doar pentru tine. Dacă sunteți de 5 ani împreună nu trebuie să te epilezi de față cu iubitul tău, să îți smulgi mustața sau să îi arăți ce bătături mari ai de la pantofii cei noi. Iar persoanele de sex masculin trebuie, de asemenea, să țină cont de anumite aspecte. De exemplu, pentru parteneră poate fi dezgustător să îl audă după masă cum eructează sau dă vânturi de parcă ar fi la maraton. 

Păstrați eleganța în relația voastră. Fii un domn, iar partenera ta va fi o doamnă. Indiferent de timpul care trece peste voi păstrați-vă rafinamentul. Vorbiți frumos unul cu celălalt, fiți atenți și grijulii, nu vă certați în fața prietenilor sau a rudelor. Și cel mai important: “să nu apună soarele peste mânia voastră”. Un pupic pe obraz de noapte bună poate fi de ajuns pentru a îndulci o ceartă care tocmai a avut loc. Mândria nu face casă bună cu relațiile stabile. 

Vorbiți unul cu celălalt. Comunicarea este cheia succesului atât în relațiile personale cât și în cele profesionale. Spune ce te nemulțumește, ce ai vrea să schimbi în relația voastră, iar dacă simți nevoia apelează la un psihoterapeut, care va găsi exact problemele care macină relația voastră!

Cert este că unde mai există dragoste, sunt și soluții pentru a trece peste această “boală” a relațiilor de lungă durată, numită monotonie. Iar orice încercare merită!

 sursa foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe