3 motive pentru care oaspeții NU se simt bine la tine acasă - Ești o gazdă rea?

vineri, 6 septembrie 2019

 

Există două tipuri de oameni: cei care vor să aibă oaspeți și cei care vor să îi evite. Indiferent de categoria în care te încadrezi, la un moment dat o să trebuiască să găzduiești pe cineva, pentru câteva ore sau chiar mai multe nopți. Majoritatea dintre noi ne dorim ca oaspeții să se simtă bine în locuința noastră, să le creăm condiții confortabile și să își dorească să mai treacă pe la noi. Din păcate, nu toți facem o treabă foarte bună, și nu pentru că nu am putea, ci pentru că nu ne dăm seama ce îi deranjează pe oaspeți, iar aceștia sunt prea politicoși ca să ne spună. Așadar, dacă ei nu spun nimic, îți spunem noi care sunt lucrurile pe care oaspeții le urăsc la casa ta. 

Animalele de companie

pexels-photo-1931370

Majoritatea oaspeților care nu sunt alergici la părul de animal, vor fi încântați să petreacă timp cu animalul tău de companie. Totuși, trebuie să știi care sunt limitele care îi fac pe oaspeți să se simtă inconfortabil. Invitații sunt deranjați atunci când văd că animalele pot umbla pe unde doresc, mai ales atunci când le permiți să se urce pe masa unde gătești sau servești mâncare. 

De asemenea, pătuțul animalelor nu ar trebui să fie în centrul casei. Cu excepția cazului în care le cureți patul în fiecare zi, pe acesta se vor aduna fire de păr și mătreață de la cățel sau de la pisici. Pe lângă faptul că nu este igienic, este și o priveliște inestetică, deci, atunci când ai oaspeți, este mai bine să le pui patul într-un loc mai izolat. De asemenea, ai grijă la canapea și fotolii. Dacă acestea vor fi pline de păr de animal, oaspeții nu vor vrea să se așeze pentru ca acest păr să nu se ia pe hainele lor. 

Mobilier insuficient sau inconfortabil

pexels-photo-269141

Dacă ai oaspeți care rămân la tine peste noapte, este bine să te ocupi de confortul lor. Este o dovadă de ospitalitate. Care sunt cele mai frecvente greșeli? În primul rând, nu le oferi un loc bun în care să doarmă. Aceștia nu se așteaptă să îți sacrifici dormitorul pentru ei, dar vor vrea să poată dormi bine. În loc să îi pui să doarmă pe o saltea improvizată sau să doarmă înghesuiți pe o canapea sau un fotoliu insuficient de mare, echipează-ți de la început sufrageria cu o canapea extensibilă potrivită pentru oaspeți. 

Același lucru se poate spune și despre servirea mesei, în cazul în care inviți oaspeții la un ospăț. Masa trebuie să fie suficient de mare pentru ca toți oaspeții să poată sta confortabil. Nici unul dintre aceștia nu ar trebui să fie pus în situația în care să nu poată să își întindă picioarele sub masă sau să trebuiască să deranjeze pe toată lumea pentru a se ridica de la masă. 

Casa nu este curată

Coșmarul oricărui oaspete este să trebuiască să mănânce sau să doarmă într-o casă care nu pare a fi curată, sau să folosească o baie care nu este igienizată. Înainte să primești oaspeți asigură-te că ai spălat vasele din chiuvetă și că bucătăria este curată. Nu ar trebui să ai haine aruncate aiurea prin casă și nici gunoi care a început să miroasă. Baia trebuie să fie impecabilă și poate ar fi o idee bună să te apuci de șters praful. Este bine să urmezi aceste sfaturi de fiecare dată când ai musafiri. 

Acestea sunt câteva motive pentru care oaspeții nu se simt bine la tine acasă. Dacă ești vinovat de oricare din aspectele analizate mai sus, asigură-te că iei măsuri imediat pentru a rezolva problemele. 

Sursa foto: pexels.com, shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe