Valcenii care au făcut peste suta de milioane de lei din retailul alimentar. Familia Mutu se apropie de 300 de milioane de lei cu Annabella

sâmbătă, 3 august 2019

Acţionarii valceni a trei lanţuri de magazine alimentare au reuşit anul trecut să facă faţă cu brio concurenţei internaţionale şi au raportat afaceri de peste 100 de milioane de lei, iar şapte dintre ei au făcut şi profit. Cel mai mare succes l-a avut familia Mutu din Vâlcea care a reuşit, prin lanţul Annabella, să genereze un rulaj de aproximativ 300 de milioane de lei - potrivit economica.net

Oamenii de afaceri vâlceni Dorina şi Dan Mutu, proprietarii lanțului de magazine Annabella SRL, au rămas, conform datelor financiare aferente lui 2018, românii cu cel mai mare business în comerțul alimentar. Potrivit datelor publicate de către Ministerul de Finanțe şi Termene.ro, compania a raportat anul trecut o cifră de afaceri netă de peste 294,6 milioane de lei, cu 15,5% peste nivelul din 2017, urmare a creșterii numărului de magazine până la aproximativ 70. Compania este pe profit, înregistrând un plus de 79,3 milioane de lei, și a făcut istorie în 2016, fiind prima care a dat jos sigla Mega Image în București.

"Reţeaua de magazine Annabella este într-o etapa de extindere şi consolidare, având în planul de dezvoltare o şi mai mare apropiere de client, de schimbările în consum şi de noile trenduri ce apar în retail. Suntem în creştere de business şi prioritatea noastră este de consolidare şi dezvoltare durabilă", a declarat pentru Economica Dorina Mutu, managerul companiei, la sfârşitul anului 2018.

Annabella este o reţea modernă de retail, prezentă pe piaţa românească din 1994. Reţeaua cuprinde în prezent patru formate diferite: concept store-ul Annabella A-Z, Annabella Fresh – concept special destinat comerţului de fructe şi legume, supermarketul Annabella şi Annabella Expres - magazinul de proximitate.

Lanţul Diana Com SRL, controlat de familia Crăciunescu din Râmnicu Vâlcea, a înregistrat anul trecut afaceri de 130,6 de milioane de lei, faţă de 120,3 milioane de lei anul anterior, şi un profit net de 3,6 milioane de lei. Compania are peste 550 de angajați, iar reţeaua de magazine cuprinde 54 de unităţi în județele: Vâlcea, Gorj, Dolj, Argeș și Olt.
084-women-16-Irina-Craciunescu-518x350
Cifră de afaceri peste pragul de 100 de milioane de lei în 2018 a mai avut retailerul Danemar Company SRL (135,6 milioane de lei cifră de afaceri şi 6,5 milioane de lei profit), care operează EuroMarket din Vâlcea. Danemar este deţinută, potrivit Termene.ro, de către omul de afaceri Daniel Munteanu din judeţul Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe