Razie printre hotelierii şi comercianţii din Vâlcea

marți, 13 august 2019
Razie printre hotelierii şi comercianţii din Vâlcea

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat o razie pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, orașului Călimănești, Căciulata și Voineasa, la hotelieri şi comercianţi. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale de peste 37.000 de lei.

Polițiștii au efectuat o acţiune într-un complex comercial de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea.
Au fost efectuate controale inopinate la 8 operatori economici, controale ce au vizat activitatea de comerţ, îndeosebi cea desfăşurată cu articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, dar şi aceea cu produse alimentare.
Polițiștii au constatat nereguli, privind mărcile şi indicaţiile geografice, dar şi activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

A fost constatată o infracţiune de punere în circulaţie a unor produse purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate. Au fost ridicate 60 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute.
Abaterile de la legislația în vigoare au impus aplicarea a 6 sancţiuni contravenţionale, cu valoare totală de 1.500 lei, fiind totodată confiscată suma de 124 lei – sumă nefiscalizată.

Verificări la operatori din turism şi alimentaţie publică

În scopul asigurării ordinii şi siguranţei publice în staţiunile balneare şi în staţiunile turistice ale judeţului, polițiștii au efectuat o acţiune vizând legalitatea activităţii desfăşurate de operatorii economici având ca obiect de activitate prestarea de servicii de cazare şi conexe turismului, dar şi de operatorii ce desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice.

Au fost efectuate controale inopinate ce au vizat activitatea, a 9 operatori economici, cu puncte de lucru deschise pe raza localităţilor Călimăneşti, Căciulata şi Voineasa.

Polițiștii au constatat nereguli, incriminate de legea nr. 241/2005 privind evaziunea fiscală, legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite şi O.U.G. nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

A fost constatată o infracţiune de evaziune fiscală reţinută în sarcina unei persoane fizice ce oferea spre închiriere camerele unui imobil situat în stațiunea Căciulata, fără să dețină în acest sens autorizație emisă de structurile competente și fără să declare la organul fiscal veniturile obținute.

Abaterile de la legislația în vigoare au impus aplicarea a 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.500 de lei. A fost confiscată o cantitate însemnată – 60 kg produse alimentare – evaluate la aproximativ 500 de lei – comercializate fără respectarea legii.(gds.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe