|joi, decembrie 2, 2021
  • Follow Us!

Primăria Râmnicului redeschide ‘Arenele Traian’, renovate de SC ELECTROVALCEA SRL, printr-un concert susţinut de Goran Bregovic 

Arenele Traian Electrovalcea Ciogescu

Cea mai mare bază sportivă din Râmnic – ‘Arenele Traian’ – va fi redeschisă luna viitoare printr-un concert eveniment susţinut de Goran Bregovic şi Elena Gheorghe, au anunţat, vineri, reprezentanţii primăriei municipiului, potrivit dcnews.ro.

Potrivit sursei citate, spectacolul inaugural al noului complex sportiv, reabilitat şi modernizat de municipalitatea râmniceană printr-un proiect de peste 12 milioane de lei, va avea loc pe 7 septembrie, în deschiderea concertului cunoscutului muzician din Balcani urmând să urce pe scenă şi orchestra Filarmonicii ‘Ion Dumitrescu’ din Râmnicu Vâlcea, cu un spectacol de muzică clasică şi jazz. Lucrările de renovare ale bazei sportive ‘Arenele Traian’, un simbol al oraşului timp de aproape două decenii, au început anul trecut, după mai bine de şapte ani de la preluarea ei de la Ministerul Tineretului şi Sportului de către Consiliul Local al Râmnicului, timp în care s-au degradat continuu şi ajunsese o ruină.

Edilii oraşului au reabilitat acum zona, pe lângă renovarea scenei şi a terenurilor de sport care existau deja, fiind construită şi o nouă clădire, care are atât funcţiuni ce deservesc activităţilor sportive şi evenimentelor culturale ce se vor desfăşura în aer liber, adică vestiare, duşuri, grupuri sanitare pentru sportivi şi artişti, dar şi spaţii de birouri pentru mai multe direcţii din cadrul Primăriei Râmnicului. Baza sportivă ‘Arenele Traian’ a fost construită în 1982, iar ultimele investiţii aici au fost făcute în 1990. Zona beneficia de mai multe terenuri de handbal, baschet, volei şi tenis de câmp, o tribună şi instalaţie nocturnă modernă. Recordul de audienţă a fost stabilit la concertele susţinute de Cenaclul Flacăra în anii 80 ai secolului trecut, când se presupune că au fost peste 5. 000 de spectatori.

Leave a Response