Cum îți transformi hainele vechi în cele mai cool ținute

vineri, 16 august 2019

 

sursa foto: shutterstock

Te-ai săturat de vechea garderobă, dar parcă nu-ți vine să arunci hainele preferate și nici nu este acum cel mai bun moment pentru a da banii pe unele noi? Atunci înseamnă că este momentul să dai frâu liber imaginației și să te apuci de recondiționat și de reinventat ținutele vechi

Nu trebuie să ai cine știe ce cunoștințe de croitorie, trebuie doar să ai încredere în propriul simț estetic și să începi să te joci cu texturile, culorile și modelele hainelor cărora le vei da o înfățișare complet diferită și inedită.

Iată câteva modalități pe cât de ingenioase, pe atât de simple pentru a-ți reinventa garderoba:

În primul rând, ai nevoie de câteva accesorii de bază pentru a-ți modifica hainele: o foarfecă bine ascuțită, ac și ață de cusut și diverse articole pentru decorarea hainelor (nasturi multicolori, dantelă, panglici colorate, aplicații vestimentare, paiete etc.). Pe acestea din urmă le găsești la orice mercerie sau magazin cu accesorii pentru croitorie.

Apoi, poate să înceapă spectacolul!

  • Pantalonii din stofă și blugii

Pantalonii clasici din stofă pot fi reinventați dacă le pui, în mod decorativ, nasturi suplimentari în zona buzunarelor. Nu mulți, să nu fie prea încărcați. Doi sau trei nasturi, de mărimi diferite, de o nuanță apropiată sau complementară culorii pantalonilor vor face diferența. Sau le poți coase pe lateral, în zona de jos a cracului un fermoar (strict ca decorațiune) sau aplicații cu flori sau forme geometrice variate.

În cazul blugilor, există mult mai multe posibilități. Le poți face câteva tăieturi în zona pulpei sau a genunchilor, să le dai un aspect trashy. Le poți, de asemenea, coase câte o bucată de dantelă, pe toată lungimea tivului de la buzunare. Te poți juca și cu buzunarele din spatele blugilor, dacă le scoți din cusături pe jumătate sau complet – așa va rămâne o diferență de culoare în locul unde a fost buzunarul. Tot în zona buzunarelor sau a tivului de jos al cracului de pantalon poți aplica paiete, diverse forme croșetate, abțibilduri din țesătură sau capse metalice.

  • Fustele și rochiile

La fel ca în cazul pantalonilor, fustele sau rochiile uni, fără modele, pot fi decorate cu fel de fel de accesorii cumpărate de la mercerie. Totul ține de propria imaginație și de modelul hainelor. Cât timp nu le aglomerezi și le decorezi într-o manieră simplă, dar notabilă, nu ai cum să dai greș.

Pe fuste mai poți aplica unul sau două buzunare dintr-un alt material, de exemplu. Iar în cazul rochiilor, le poți coase în zona decolteului o fâșie de material dintr-o textură complet opusă celei deja existente. Tot pentru efect, în zona umerilor, poți aplica nasturi sau capse, pe post de epoleți vestimentari.

  • Tricourile și bluzele

Tricourilor sau bluzelor uni, fără alte modele, le poți coase, în dreptul pieptului, o mică figurină decupată dintr-un material diferit. Sau poți coase nasturi mici sau mărgele în formă de floare sau un fluture, de exemplu. Dacă bluzele sau tricourile au deja un model anume pe ele, încearcă să-i dai un alt sens acestuia. De exemplu, dacă ai un ursuleț care zâmbește, coase-i în dreptul urechii o floare din material textil. Sau decupează-i o salopetă și “îmbracă-l”.

Modalitățile prin care îți poți reinventa hainele vechi sunt nenumărate. Așa că, nu mai sta pe gânduri și apucă-te de treabă!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe