Cum asortezi încălţămintea la rochiile de seară

luni, 5 august 2019

 

Sursa foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/red-haired-woman-in-white-and-black-floral-sleeveless-maxi-dress-923210/

Vechile legi din modă insistau că, pentru ca o femeie să strălucească, este necesar ca toate articolele pe care le poartă să se potrivească perfect. La doamnele din trecut, pantofii erau în acord ideal cu geanta şi ambele rezonau cu bijuteriile sau cu rochia.

Azi e considerat însă mai degrabă învechit să porţi pantofi de aceeaşi culoare cu poşeta sau să le coordonezi cromatic cu restul outfitului. Ceea ce nu înseamnă că poţi renunţa complet la orice intenţie de a asorta încălţămintea cu rochia, mai ales când este vorba despre cea de seară. Află de ce să ţii cont acum în rândurile de mai jos!

Stabileşte focusul ţinutei: încălţămintea sau rochia?

Primul punct de la care trebuie să porneşti este următorul: vreau ca rochia sau ca pantofii mei să iasă în evidenţă? Nu e recomandat să ţinteşti spre a le afişa ostentativ pe amândouă, deoarece vor ajunge să „se lupte” pentru a reclama atenţia, iar rezultatul final va fi departe de a se dovedi armonios.

De aceea, pur şi simplu decide care va fi vedeta ţinutei şi construieşte de aici. De exemplu, dacă ai o rochie spectaculoasă, foarte lungă, de prinţesă, cu trenă sau concepută din materiale preţioase precum brocartul sau catifeaua lucioasă, e mai bine ca pantofii să facă la propriu şi la figurat un pas în spate. Aceeaşi decizie stilistică este recomandată şi pentru rochiile foarte colorate, pentru cele cu printuri opulente sau cu detalii precum crăpăturile, aplicaţiile glam, volanele, un design arhitectural sau voluminos. Acestora li se potrivesc pantofii simpli, în nuanţe neutre.

De partea cealaltă, dacă rochia ta e pe corp, simplă sau în linie de A, din materiale diafane, care nu reclamă atenţie, în culori neutre, îţi poţi deschide inima către o pereche-bijuterie de pantofi. Fie că apelezi la materiale nobile pentru pantofii din satin sau din catifea sau îi decorezi cu perle, mărgele, cristale sau chiar pietre preţioase, ai libertate la orice. Pantofii şi sandalele în culori aprinse sau cu finisare metalizată sunt de asemenea un prieten la cataramă cu rochiile simple.

Atenţie, însă, detaliile de pe pantofii de gală e recomandat să rămână delicate. Încălţămintea prea ostentativ împodobită, cu catarame, ţinte, fermoare, aplicaţii metalizate nu se potriveşte ţinutelor de seară.

Dilema de stil: pantofi sau sandale?

Aşa sună una dintre întrebările care au „chinuit” fashionistele de-a lungul timpului. Dacă în trecut era considerat de prost gust să apelezi la sandale atunci când purtai rochie de  gală, acum e chiar indicat. Adevărul este că sandalele se potrivesc din multe puncte de vedere mai bine creaţiilor sofisticate, fiind mai simple. Sandalele sunt în general opţiunea perfectă pentru rochiile lungi, dar şi pentru cele tea length. De asemenea, acest accesoriu este fabulos în combinaţie cu un şliţ adânc, alungind optic picioarele.

Găseşti aici sandale de damă la preţuri avantajoase. Modelul negru, din piele, cu detalii metalice aurii, e pur şi simplu superb!

sandale

Sursa foto: Dasha

Pantofi negri din piele naturala intoarsa Lily

https://www.dasha.ro/sandale-elegante/pantofi-negri-din-piele-naturala-intoarsa-lily-148310.html

De partea cealaltă, şi stilettos rămân o opţiune inteligentă de asortare a ţinutelor de seară. Formatul se potriveşte mai bine la rochiile cu design clasic, de bal, dar şi la creaţiile scurte de gală. Dacă rochia e simplă, poţi alege stilettos din piele lăcuită, cu imprimeu snake print, în tonuri metalizate sau cu detalii spectaculoase. Rămâne la latitudinea ta să decizi cum vei epata!

Contrast sau armonie - cum alegi culorile?

Cromatica reprezintă un alt punct important de care să ţii cont atunci când îţi asortezi rochia de seară. Aici poţi miza pe două direcţii; pe de o parte, ai posibilitatea de a asocia pantofi neutri la o rochie în nuanţe vii sau clasice, mizând pe armonie a nuanţelor. O altă decizie este aceea de a opta pentru pantofi în nuanţe asemănătoare cu rochia sau în culori derivate: roz pentru roşu, bleumarin pentru albastru sau turcoaz pentru un verde stins.

rochie2

Sursa foto: Pexels

https://www.pexels.com/photo/woman-wearing-black-dress-standing-in-between-two-men-wearing-black-suit-1696873/

Însă pantofii purtaţi în contrast cu rochia vor atrage toate privirile asupra ta. Aici este teritoriul de vază al culorilor complementare: roşu cu verde, violet cu galben sau portocaliu cu albastru. Ai grijă să foloseşti însă o nuanţă delicată şi una mai puternică, pentru un echilibru frumos.

Iată mai jos cum se potrivesc cele mai comune nuanţe de pantofi cu rochiile de seară!

Pantofii negri merg la orice, chiar şi la creaţiile pastelate. Moda ultimilor ani oferă aceleaşi atribute şi pantofilor albi.

Pantofii nude sau în nuanţe neutre sunt de asemenea potriviţi pentru orice creaţie vestimentară.

Pantofii metalizaţi ar trebui să ţină cont de subtonul rochiei. Astfel, accesoriile aurii se potrivesc cu culorile calde, precum roşu, portocaliu, verde, dar şi cu alb sau negru. De partea cealaltă, pantofii sau sandalele argintii merg de minune cu nuanţe reci, precum albastru, violet sau verdele rece.

Ai o mândreţe de pantofii roşii ca focul? Asociază-i cu rochii în nuanţe de verde, bleumarin, gri, dar şi cu alb sau negru.

Pantofii verzi se potrivesc fabulos cu rochiile în tonuri neutre, dar şi cu roşu sau maro, cu galben sau albastru.

În ceea ce priveşte pantofii albaştri, aceştia funcţionează alături de creaţii vestimentare în accente de alb, galben, maro sau cu atât de iubitele nuanţe neutre.

Pantofii galbeni pot reprezenta o pată de culoare excelentă pentru ţinuta ta. Merg de minune cu rochii în alb sau negru, dar şi cu albastru sau verde, dacă eşti îndrăzneaţă şi nu ţi-e teamă să rişti în modă.

Culorile calde, precum maroul, arată bine cu accente neutre de bej, crem sau kaki, dar şi cu oraj sau cu bleumarin.

Acestea sunt cele mai bune sfaturi de asortare a pantofilor cu rochia. Alege care dintre cele două va fi vedetă, hotărăşte dacă mergi pe o potrivire sau un contrast cromatic şi decide ce vei purta: stilettos sau sandale. Cheile spre reuşită ţi le-am indicat noi în rândurile de mai sus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe