Compania ETA SA a pus în circulaţie un nou autobuz alimentat cu gaz natural comprimat

joi, 29 august 2019

ETA SA, compania de transport public de persoane având drept unic acţionar Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, a pus recent în circulaţie un nou autobuz alimentat cu gaz natural comprimat (GNC), marca Iveco, în lungime de 12 m şi cu o capacitate de 90 de persoane. Vehiculul este prevăzut la uşa a doua cu rampă pentru facilitarea accesului pasagerilor care se deplaseaza cu cărucior rulant sau cărucior pentru copii, precum şi cu sistem de încălzire-climatizare-ventilaţie performant, dar şi cu un sistem audio-video de informare a călătorilor alcătuit din trei indicatoare de traseu tip matrice cu leduri ultraluminoase (frontal, lateral, spate) şi un indicator interior vizual tip monitor LCD extrawide, capabil sa afişeze succesiunea staţiilor, atât grafic, cât şi vocal.
Compania ETA - care în primăvara acestui an era premiată la Gala ”Energy CEO Forum & Awards” în calitate de primul operator de transport public urban din Romania care, în 2018, avea în dotare autovehicule ecologice pe gaz natural comprimat – îşi continuă astfel demersul de înlocuire a parcului său auto cu mijloace de transport nepoluante.
La acest moment este în derulare procedura de achiziţie a 7 autobuze, în lungime de 18 m, alimentate cu GNC, în cadrul proiectului cu finanţare europeană ”Construirea unei artere de legătură între bd. Nicolae Bălcescu şi bd. Tineretului spre nord, inclusiv rampele aferente pasajului suprateran de pe bd. Tudor Vladimirescu şi achizitionarea de autobuze cu combustibili alternativi”.
De asemenea, alte două proiecte depuse de Primăria municipiului şi care vizează modernizarea transportului public de călători în Râmnicu Vâlcea sunt în faza de precontractare la Agenţia de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia: ”Alinierea parcului ETA SA la cerinţele dezvoltării durabile”, în valoare totală de 77,726,561.10 lei, din care finanţare nerambursabilă - 69,187,652.97 lei (constând în principal în achiziţionarea a 28 autobuze cu combustibil alternativ GNC şi modernizarea autobazei existente, inclusiv dotarea cu o staţie de alimentare cu combustibili alternativi) şi ”Modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general în municipiul Râmnicu Vâlcea”, în valoare totală de 46,845,021.34 lei, din care cheltuieli nerambursabile - 45,908,112.10 lei.
foto ataşate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe