5 lucruri la care trebuie să fii foarte atent când cumperi un telefon la mâna a doua

sâmbătă, 10 august 2019

 

Nu te mai înțelegi cu telefonul vechi: se blochează constant, nu mai ține bateria și, mai mult de atât, nu face nici poze prea strălucite. E momentul să faci o schimbare. Dar, pentru că nu vrei să investești foarte mult în noul gadget, există mereu opțiunea să cumperi un telefon second hand.

Dacă îți dorești să beneficiezi de cea mai bună ofertă, trebuie să depui puțin efort și să ai în vedere următoarele lucruri:

1. Momentul în care cumperi telefonul este important

 

Dacă vrei să îți cumperi un telefon la un preț bun, cel mai bine este să aștepți să apară noua versiune a acestuia. Mulți oameni își vor cumpăra cel mai nou model și  vor să îl vândă rapid pe cel vechi.

Deși motivul nu a fost făcut public, majoritatea producătorilor lansează noi versiuni cam în aceeași perioadă a anului: Modele Android precum Samsung, HTC și LG apar la începutul primăverii, iar iPhone în toamnă.

2. Verifică starea fizică

 

Ecranul este primul lucru pe care trebuie să îl verifici. Uită-te după crăpături sau zgârieturi. În funcție de prețul acestuia, poți decide dacă este o investiție bună sau mai bine renunți. Interesează-te cam cât te costă să îl înlocuiești și decizi mai apoi dacă merită. Spre exemplu, un display de S8 poate fi schimbat rapid, fără costuri prea mari.

Fii atent și la orice alte mici zgârieturi pe spate căci ar putea fi un indiciu că a fost scăpat pe jos. În general, defectele superficiale vin la pachet cu un preț mai scăzut.

3. Asigură-te că telefonul nu este blocat

Pentru că multe persoane cumpără telefoane direct de la cei care dețin și rețeaua de telefonie, există șansa ca dispozitivul să fie blocat într-o singură rețea. 

Asigură-te, deci, că telefonul este ori la liber, ori blocat în rețeaua pe care o folosești și tu. În caz contrar, poți întâmpina diverse probleme: dispozitivul să nu poată fi deblocat sau să nu funcționeze în parametri optimi, să nu ai acoperire în anumite zone.

4. Verifică cumpărătorul

Dacă nu cumperi de la o persoană cunoscută, îți recomandăm să afli cât mai multe detalii despre vânzător, pentru a te convinge că este de încredere.

Înainte să te întâlnești cu persoana respectivă sau să îi faci plata în cont, verifică dacă a mai vândut și alte produse în trecut. În magazinele online, te poți familiariza în legătură cu calitatea serviciilor/produselor, citind părerile/testimonialele/rating-ul oferite de clienții care au mai cumparat.

5. Ai în vedere durata de viață a bateriei

Telefoanele smart au o baterie lithium-ion care își pierde din capacitate în fiecare zi de utilizare. Astfel, după un an sau doi în care a fost folosit telefonul, bateria va mai avea doar 80% din capacitate.

Dacă nu cumperi un Android al cărui baterie poate fi înlocuită, ar trebui să ai în vederea vechimea acestuia. Altfel, va trebui să îți încarci constant telefonul și nu e chiar cel mai comod lucru.

Dacă verifici cu atenție atât vânzătorul cât și aspectul fizic și componentele telefonului, poți să găsești o ofertă foarte bună, care să merite toți banii. 

Sursă foto: Shutterstock.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe