Ministerul Transporturilor a postat proiectul de HG privind transmiterea drumului DN 7D în administrarea Consiliului Județean

joi, 8 august 2019

 

Marți, 6 august 2019, Ministerul Transporturilor a publicat proiectul de hotărâre de Guvern privind retransmiterea unui sector din drumul naţional DN 7D, inclusiv a terenului aferent, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al județului Vâlcea şi în administrarea Consiliului Județean Vâlcea, precum şi declasarea acestuia din categoria funcţională a drumurilor de interes naţional şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor de interes județean. Predarea-preluarea sectorului de drum național, inclusiv a terenului aferent acestuia se va face pe bază de protocol încheiat între părţile interesate, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.

Drumul DN 7D km 0+000 - 31+360 Câineni Mari (DN 7) - Boișoara - Perișani - limita județ Argeș este un drum preluat în anul 2003. Drumurile de interes național aparțin proprietății publice a statului și cuprind drumurile naționale care asigură legăturile cu capitala țării, cu reședințele de județ, cu obiectivele de interes național, între ele, precum și cu țările vecine. În cazul de față legătura este asigurată între DN7 (comuna Câineni Mari) și comuna Perișani din județul Vâlcea, drumul finalizându-se într-o pădure, la limita județelor Vâlcea și Argeș. Din punct de vedere tehnic, pentru acest sector de drum nu sunt îndeplinite prescripțiile tehnice referitoare la elementele geometrice ale traseului drumului. Respectarea normelor tehnice privind proiectarea, construirea și modernizarea drumurilor pentru sectorul de drum național DN7D, în vederea asigurării circulației rutiere în condiții de siguranță și confort, ar implica alocarea unor fonduri financiare considerabile, având în vedere tipurile de lucrări care sunt necesare a fi executate (lărgirea platformei drumului, asigurarea lățimii benzilor de circulație, realizarea unor trasee de drum, exproprieri, amenajare scurgeri ape, reparații/consolidări/înlocuiri de podețe, reabilitarea/reconstrucția podurilor, amenajarea intersecțiilor, consolidari, etc.).

Având în vedere Hotărârea Consiliului Județean Valcea nr. 220/26.11.2018 prin care se aprobă retransmiterea unui sector de drum de interes naţional, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al  județului Vâlcea şi în administrarea Consiliului Județean Vâlcea, ţinand cont de faptul că, acest sector de drum a fost preluat pentru realizarea unor lucrări de interes naţional, ministerul consideră că, acest sector de drum nu mai justifică menţinerea în administrarea Ministerului Transporturilor, iar odată cu retransmiterea acestuia este necesară şi declasarea întregului traseu al DN 7D km 0+000 – 31+360, județul Vâlcea, în conformitate cu prevederile din Ordonanţa Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, potrivit căruia, încadrarea unui drum din categoria funcţională a drumurilor de interes naţional în categoria funcţională a drumurilor de interes judeţean sau în categoria funcţională a drumurilor de interes local, precum şi din categoria funcţională a drumurilor de interes judeţean sau de interes local în categoria funcţională a drumurilor de interes naţional se face prin hotărâre a Guvernului, la propunerea autorităţii care urmează să îl preia în administrare.

Astfel, prin proiectul de Hotărâre a Guvernului se propune: modificarea datelor tehnice și actualizarea valorii de inventar a terenului aferent DN 7D, km 0+000 - km 31+360; retransmiterea sectorului de drum naţional, având indicativul DN 7D km 0+000 – km 31+360, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Transporturilor, în domeniul public al județului Vâlcea și în administrarea Consiliului Județean Vâlcea; declasarea acestuia din categoria funcţională a drumurilor de interes naţional şi încadrarea acestuia în categoria funcţională a drumurilor de interes județean. La data prezentă pe sectorul respectiv s-au executat lucrări de întreținere curentă vara - iarnă constând din lucrări de balastare (anual), execuție și desfundare șanțuri de pământ, îndepartate de viituri, completare semnalizare rutieră, montare de podeț tubular.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe