|luni, mai 10, 2021
  • Follow Us!

Fosta fabrică Hervil continuă să înregistreze pierderi. Indienii nu reusesc sa stopeze declinul! 

hervil

Fosta fabrică Hervil continuă să înregistreze pierderi, chiar dacă a fost preluată de 6 ani de indienii de la compania Wipro

Potrivit situaţiilor financiare aferente anului trecut, publicate de Ministerul Finanţelor, SC Wipro Infrastructure Engineering SA (fosta fabrică Hervil) a înregistrat creşteri ale încasărilor, cifrei de afaceri, dar a continuat să aibă pierderi. La 31 decembrie 2018, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a avut o cifră de afaceri de 54,6 milioane de lei, venituri de 56,5 milioane de lei, cheltuieli de circa 63 milioane de lei şi pierderi de 6,7 milioane de lei. La finele anului trecut, SC Wipro Infrastructure Engineering SA avea datorii totale de 63,2 milioane de lei, 236 de salariaţi, active imobilizate de 17,9 milioane de lei şi tipul de activitate, conform clasificării CAEN, „Fabricarea de motoare hidraulice”. Spre comparație, în 2017, SC Wipro Infrastructure Engineering SA a realizat afaceri de 36,1 milioane de lei, încasări de 36,1 milioane de lei, pierderi de 3,7 milioane de lei, iar, la data de 31 decembrie 2017, avea datorii totale de 17,2 milioane de lei.
La începutul anului 2013, Wipro Infrastructure Engineering, o companie de producţie din grupul controlat de miliardarul indian Azim Premji, prelua producătorul de pompe şi compresoare SC Hervil SA de la omul de afaceri Luigi Pepenel Gheorghe, care deţinea peste 95% din acţiuni. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, dar a marcat intrarea grupului indian şi în producţie pe piaţa locală, în condiţiile în care până la acea dată Wipro fusese activ doar prin divizia de tehnologie, IT şi outsourcing cu peste 800 de salariaţi în România. Exportul SC Wipro Infrastructure Engineering SA reprezintă 85% din producţie. Wipro este recunoscută la nivel mondial pentru abordarea sa inovatoare faţă de furnizarea de valoare de afaceri şi angajamentul său faţă de sustenabilitate.
În luna martie 2018, Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Wipro Infrastructure Engineering SA l-a ales în funcția de administrator unic al societății Narasimhan Madhusudan, cetățean indian, născut la data de 16 aprilie 1972, pentru un mandat de patru ani, începând cu data de 1 aprilie 2018. Acesta l-a înlocuit pe fostul administrator unic Kunjathaya Neeralike Padmanabha, care era numit în urmă cu 6 ani, imediat după preluarea Hervil de către Wipro.
(Petre Coman)

Leave a Response