Cursuri gratuite de informatică în Râmnic, pentru ca oraşul să scape de renumele de Hackerville

vineri, 19 iulie 2019

Conducerea Primăriei Râmnicului şi-a propus să sprijine organizarea unor cursuri de informatică pentru tinerii care vor să înveţe să facă bani legal pe internet, pentru ca municipiul să scape de renumele de oraş al hackerilor anunta dcnews.ro

Primarul Mircia Gutău a precizat vineri, într-o conferinţă de presă, că aceste cursuri vor fi organizate de consilierul său pe probleme de IT şi vor fi gratuite.

"Cursurile sunt pentru tinerii care doresc să înveţe tehnica aceasta a calculatorului şi care vor să înţeleagă că se pot câştiga bani din internet legal, iar municipiul Râmnicu Vâlcea să nu fie cunoscut ca Hackerville, ci ca un oraş în care lucrurile s-au schimbat şi tinerii pot fi atraşi în acest domeniu. Se lucrează la acest proiect, avem un spaţiu liber pe care-l amenajăm şi, în timp relativ scurt, se vor putea acorda aceste cursuri gratuit celor care sunt interesaţi", a precizat primarul.

Râmnicu Vâlcea a devenit cunoscut în întreaga lume ca Hackerville, după ce a fost prezentat în presa internaţională, în special în cea din Statele Unite ale Americii, drept capitală mondială a criminalităţii cibernetice din cauza numărului mare de fraude comise de tineri din oraş pe internet. Hackerii din Râmnic sunt de altfel şi sursă de inspiraţie pentru creatorii serialului Hackerville, regizat de moldoveanul Igor Cobileanski şi difuzat pe HBO, atât în Europa, cât şi în SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe