Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019: Absolvenții clasei a VIII-a vor susține proba la matematică pe 20 iunie

sâmbătă, 15 iunie 2019

Peste 154.000 de elevi, absolvenți ai clasei a VIII-a, susțin joi, 20 iunie, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale. Proba de matematică începe la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019. Pentru proba la Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, însă nu au voie în sală cu mijloace de calcul. Elevii care doresc să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală.

Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

Ministerul Educației a publicat modelele de subicte pentru cele două probe de examen pe site-ul subiecte.edu.ro .

Consultă aici model de subiect la matematică

Consultă aici barem subiect la matematică

Ce subiecte au primit elevii la evaluarea națională din 2018:

Consultă aici subiecte la matematică 2018

Consultă aici barem matematică 2018

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019. Pentru proba la Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen, însă nu au voie în sală cu mijloace de calcul. Elevii care doresc să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Candidații trebuie să aibă asupra lor un act de identitate și instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor și instrumente de desen la proba de Matematică.

Calendar Evaluare Națională 2019

18 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura română – probă scrisă

20 iunie – Evaluare Națională la Matematica – probă scrisă

21 iunie – Evaluare Națională la Limba și literatura maternă – probă scrisă

25 iunie – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 12:00)

25 iunie – Depunerea contestațiilor (orele 14:00 – 20:00)

26-28 iunie – Soluționarea contestațiilor

29 iunie – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

După afișarea rezultatelor (25 iunie 2019), respectiv după soluționarea contestațiilor și afișarea rezultatelor finale (29 iunie 2019), absolvenții clasei a VIII-a își pot calcula, cu certitudine, media de admitere pe baza căreia se exprimă opțiunile și se realizează repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019. Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Media obținută la Evaluarea Naționala 2019 pentru clasa a VIII-a este un criteriu important pentru admiterea în învățământul liceal. Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la evaluarea naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 20% în calculul mediei de admitere.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019. Potrivit Ministerului Educației, informațiile referitoare la ultima medie de admitere în învățământul liceal pentru anul școlartrecut, se regăsesc și pe site-ul: http://admitere.edu.ro/2018/repartizare/ Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de către diriginţii claselor a VIII-a, are loc după afișarea rezultatelor Evaluării Naționale, probele examenului de Evaluare urmând a se desfășura în perioada 18 - 21 iunie 2019.

Admitere 2019. Calendar de înscriere

3 - 7 iulie 2019: Completarea opțiunilor în fișele de înscriere și introducerea în baza de date computerizată a datelor din fișele de înscriere;

4 - 8 iulie 2019: Verificarea de către candidați și părinți a fișelor editate de calculator, corectarea greșelilor și listarea fișelor corectate din calculator;

2 iulie 2019: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 până la data începerii cursurilor anului școlar 2019-2020;

15 - 18 iulie 2019: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați;

9, 22 și 23 iulie 2019: Rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019. Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați o linie TELVERDE – 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naționale. Numărul va fi disponibil în perioada 18 - 20 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 21 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019. În luna martie, atunci când elevii de clasa a VIII-a au susținut simularea Evaluării Naționale 2019, doar 39,4% dintre aceștia au luat note peste 5 la Matematică.

Subiecte Matematică Evaluare Națională 2019. HotNews va transmite cele mai relevante informații despre evaluare naționala 2019, subiecte, barem și rezultate.

Sursa: hotnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe