Sparle si soparle, 24.06.2019

duminică, 23 iunie 2019
  • La zestrea de proprietăți imobiliare deținute „de fațadă”, deputatul Cristian Buican, președintele PNL Vâlcea, a mai adăugat anul trecut încă două, potrivit ultimei declarații de avere. Astfel, liberalul nostru a mai cumpărat în 2018 un teren în comuna Budești de 4.600 mp și un apartament de 80 mp în Râmnicu Vâlcea, bașca cele 5 terenuri din Budești și Perișani în suprafață totală de mai multe hectare și cumpărate în anul 2015. „Prietenul” nostru Buican este posesorul a 6 vechicule (autoturisme, rulotă, remorci, etc.), bijuterii în valoare de peste 15.000 euro, depozite bancare la CEC Bank în sumă de 15.000 euro, 30 de stupi, iar anul trecut a încasat de la Camera Deputaților peste 1,4 miliarde de lei vechi. Tot în 2018, Cristian Buican a acordat un împrumut în nume personal de 107 milioane de lei vechi către propria firmă, SC Lovagro SRL, în condiițile în care mai este asociat la SC Lovapi SRL.

 

  • Pentru a nu mai lăsa loc unor speculații și a nu risca unele atacuri „sub centură”, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a spus fără echivoc la o recentă emisiune TV de la un post de televiziune că va candida DOAR pe listele PER la alegerile locale din 2020 și în nici un caz nu va reprezenta alt partid în confruntarea electorală de peste un an. La alegerile locale din 2016, Mircia Gutău a fost ales pe listele PER și a reușit câștigarea a șapte posturi de consilier local la Râmnicu Vâlcea și a trei consilieri județeni.

 

  • Încă de la începutul acestui an, prin intermediul unei interpelări, un parlamentar vâlcean i-a semnalat premierului Viorica Dăncilă despre problemele majore în derularea programului școlar cornul, laptele și mărul în școlile vâlcene, dar nici până în prezent nu a răspuns, în condițiile în care anul școlar 2018-2019 s-a încheiat. „Pe cale de consecinţă, vă rog să îmi comunicaţi următoarele: o analiză a implementării programului corn, lapte şi măr în toate judeţele din România în acest an şcolar; punctul de vedere al ANAP privind licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Vâlcea privind acest program; punctul dumneavoastră de vedere privind acuzaţiile conform cărora din vina Guvernului pe care îl conduceţi, peste 35.000 de şcolari şi preşcolari din judeţul Vâlcea nu au primit corn, lapte şi măr”, se arată în interpelare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe