Sediul Jandarmeriei Valcea, modernizat printr-un proiect european

sâmbătă, 8 iunie 2019

Sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Vâlcea va fi renovat şi modernizat printr-un proiect realizat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, se arată într-un comunicat, transmis vineri de reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat joi, mare parte din fondurile primite - peste 2, 2 milioane de lei, fiind nerambursabile, ele urmând să fie investite în lucrări care urmăresc în principal creşterea eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează inspectoratul.

'Având în vedere că sediul IJJ Vâlcea a fost construit în anul 1976 şi nu a fost niciodată renovat, semnarea acestui contract înseamnă o evoluţie a instituţiei noastre pe trei paliere: în primul rând, o eficientizare termică, care va conduce la reducerea costurilor cu 40%, ceea ce permite ca aceste reduceri să fie redirecţionate în spaţiul operativ, de asemenea, aduce o plus valoare, o evoluţie în domeniul imagistic, faţada clădirii urmând să aibă un aspect cu totul diferit şi nu în ultimul rând, confortul angajaţilor noştri', a declarat inspectorul şef al IJJ Vâlcea, col. Grigore Ciauşescu, citat în comunicat.

Printre lucrările ce vor fi realizate în cadrul acestui proiect se află înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă şi izolarea termică a faţadei, introducerea unui nou sistem de încălzire şi a unui nou sistem de furnizare a apei calde de consum, construirea unei staţii de alimentare a autovehiculelor electrice, precum şi montarea de panouri fotovoltaice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe