Liberalii de la salubrizare tremură? De ce atacă șeful lor? Hai să vedem…

miercuri, 5 iunie 2019

Abordarea politică a problemei deșeurilor și a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Vâlcea (SMID) este una profund greșită.
Spunem asta deoarece, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Serviciul de Salubrizare a localităților din județul Vâlcea (ADI Salubrizare) a fost condusă ani în șir de PNL, iar în aparatul propriu este și azi majoritară prezența PNL.
Tocmai de aceea, liberalii pot fi asimilați, evident, ca șefi ai gunoaielor – ai gestionării deșeurilor în ultimii 9 ani.
Putem trece peste faptul că ADI Salubrizare, cu o conducere liberală, a refuzat sistematic (și există dovezi clare în acest sens) preluarea celor două stații de sortare Brezoi și Râureni (ale căror lucrări au fost finalizate în luna iunie 2017)?!
Cert este că astăzi, când vorbim, ne aflăm în situația în care pe data de 13 iunie 2019 are loc deschiderea ofertelor pentru actualizarea studiului de fezabilitate. Urmează licitaţia pentru proiectare, execuţie şi operare!
Ce au făcut liberalii care au condus ADI Salubrizare de 9 ani încoace?
Nu știe șeful/Președintele lor ce au făcut subordonații lui timp de atâția ani?
Știe cumva că și acum colegi de partid cu el s-ar putea să tremure pentru că urmează un audit și vor fi nevoiți să dea socoteală pe ce au cheltuit banii publici (cotizațiile plătite de autoritățile publice)?!
La sfârșitul anului 2017, Consiliul Județean Vâlcea a semnat un contract în valoare de 31,5 milioane euro, care se află în curs de operațiuni specifice de implementare, asta după ce timp de aproape 9 ani liberalii de la ADI Salubrizare doar s-au uitat lung.
Așadar, în aproximativ 3 ani, actuala conducere a Consiliului Județean Vâlcea a deblocat și a semnat contractul de finanțare…Vin banii!
Știe liberalul șef că stațiile de sortare (Brezoi și Râureni) sunt la cheie, dar tocmai liberalii lui au refuzat să organizeze licitațiile pentru delegarea operării acestora?!
Proiectul SMID va fi implementat. Dar nu cumva liberalii de la ADI Salubrizare tremură de frică și tocmai de aceea își pun șeful să atace?
Actuala conducere ADI Salubrizare și, poate, și organele abilitate nu ar trebui să facă lumină și cei vinovați să răspundă?!
Așa ar trebui!
ADI Salubrizare și liberalii de aici și-au bătut joc de vâlceni!
Prin acest atac al ”minunatului” lor șef, nu cumva liberalii arată că se tem pentru prostiile pe care le-au făcut în gestionarea deșeurilor atâția ani?!
Așadar … au muls ai tăi ”prezidente” ani…9 ani…bani din gunoaie…și nu să facă brânză…de fapt…nu faci nicio brânză cu stilul ăsta!

Ioan Comşa,
Consilier judeţean PSD
PREŞEDINTE
Comisia Juridică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe